Свързани новини

07.03.2019 09:34

БНТ обяви война на Ахчиева

Видян 2443 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

БНТ е дала на прокурор журналистката Валя Ахчива, чието предаване Открито бе свалено от програмата на БНТ.  Формалният повод е е  фактура, свързана с лабораторно изследване на качеството на бетон. Фрог представи документ, от който става ясно, че тази фактура е издадено погрешка, тъй като шефът на фирмата инж. Захариев се е ангажирал да направи въпросната експертиза напълно безвъзмездно.


От позиция на БНТ, изпратена до медиите става ясно, че Ахчиева е наказана дисциплинарно с "предупреждение за уволнение" на 25 февруари 2019 г., тъй като е „нарушила Правилника за производство на телевизионна продукция и продуцентска дейност”. Медията е изпратила писмо до Върховната касационна прокуратура за проверка на случая. БНТ пък е сигнализирана от фирмата уличена в мошеничество от Ахчиева чрез лабораторните тестове.


Припомняме, че Ахчиева вече депозира искова молба в съда, с която оспорва наложеното и първо наказание от шефа на БНТ Константин Каменаров „предупреждение за уволнение“. Според Ахчиева решението за свалянето и от ефир е подписано от Каменаров и е изведено в деня, в която той е в болнични и е следвало да се яви в СГС по делото си за употреба на алкохол - 18 февруари т. г. „От този документ е очевидно, че на датата, на която шефът на БНТ е трябвало да бъде в съда и е бил в болнични, той всъщност е бил на работа в БНТ и е подписал забраната ми да говоря и да пиша”, заяви преди седмици тя. Напомняме също, че предаването на журналистката е спряно вече за 2-ри път в рамките на няколко месеца. През декември предаването, посветено на разследване на близката до властта Юнион Ивкони не стигна до ефир.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

козирог

Дайте възможност на творческата си енергия

Дайте възможност на творческата си енергия да се