18.03.2009 12:40

Гълъбов: "БСП лекува всеки скандал през два други!"

Видян 1522 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Заради усещането, че напълно е загубена ориентация в политическата обстановка, БСП водят медийна стратегия, чрез която всеки скандал се лекува през два други!" Това заяви политологът Антоний Гълъбов по време на пресконференция относно срещата на десните сили в Каденабия, предаде БГНЕС.


Гълъбов поясни, че умишленото скандализиране води до нарастващо очакване у хората, че нищо не може да се промени и установеният ред ще се запази. "Не трябва да се говори така както го прави Станишев в момента", заяви още политологът. Според него, лидерът на БСП и премиер Сергей Станишев, извършва пропаганда и натиск върху много от медиите, които целят да внесат паника в обществото. Относно обществените нагласи и очаквания към следващите управляващи, Гълъбов коментира, че хората искат експертно управление. По думите му обаче, това ще даде власт на олигарсите и политиката и демокрацията ще бъдат изместени на заден план. Относно коментарите за обединение на дясното пространство, Антоний Гълъбов каза, че призивите всички да се обединят заедно, са леви по своята същност. Той подчерта, че управляващата коалиция не споделя демократичните ценности на Европа и затова е нужно ново евроатлантическо управление. Във връзка с коментарите в СДС по повод скорошното обединение на СДС и ДСБ, по думите на Гълъбов, решението на ръководството на политическия орган не трябва да бъде оспорвано от всекиго. След вземане на решението, представителите на партията или го изпълняват или напускат, допълни още Гълъбов. Във връзка с позициите на България в ЕС политологът каза още, че страната трябва да спре да се държи като страна-кандидат в ЕС и да започне да се държи като страна-членка. Той посочи още, че са необходими по-енергични антикризисни мерки от тези, които правителството е изготвило. Той допълни още, че към срещата на десните партии в Каденабия е имало неадекватни очаквания, като подчерта, че целта на конференцията е била да се формират представи за бъдещото развитие на България. По време на срещата в Италия академици от различни области на науката са представили пред членовете на различните политически формации своите виждания за развитието на България до 2020 година.
На днешната пресконференция присъства и Андреас фон Белов – член на ръководството на фондация „Конрад Аденауер“ и на представителството на ЕНП в Брюксел. По думите на Белов, ЕНП неофициално са изразили одобрението си от новосформираната коалиция между СДС и ДСБ. Той обясни, че по този начин нарастват възможностите за обединение с ГЕРБ и за създаване на по-силно дясно пространство.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Байдън се оттегли от изборите в САЩ и подкрепи Камала Харис

Байдън се оттегли от изборите в САЩ и подкрепи Камала Харис

Американският президент Джо Байдън ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 20 юли 21:00ч.

Код: Ангелът

Режисьор: Рик Роман Уоуф
В ролите: Премиера в България: 30.08.2019 Световна премиера: 23.08.2019 Жанр: Екшън, Трилър САЩ / 2019 / 121 минути Възрастова група: D - Забранен за лица под 16-годишна възраст Сценарист: Катрин Бенедикт, Крайтън Ротънбъргър Режисьор: Рик Роман Уоуф В ролите: Дже

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

дева