Свързани новини

20.03.2009 15:30

НАПИ се е издължила за магистрала "Черно море"

Видян 1697 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Национална агенция „Пътна инфраструктура” е категорична в становището си, че няма дължими плащания по действащи договори към „Автомагистрали Черно море”, съобщи пресцентърът на Националната агенция "Пътна инфраструктура"/НАПИ/, цитиран от БГНЕС.


Плащанията, направени от НАПИ към „Автомагистрали Черно море” АД – Шумен за извършени дейности по текущ ремонт и поддържане за 2008 г., са в размер на 888 066 лв. За дейности по основен ремонт, извършени от фирмата, тя е получила от НАПИ средства в размер на 2 092 497 лв. За извършени дейности в направлението строителство НАПИ е изплатила задълженията си към фирмата, възлизащи на 8 786 444 лв. С тези плащания агенцията е изплатила 100 % от задълженията си към „Автомагистрали Черно море” АД – Шумен. Към днешна дата не са извършени плащания в размер на 40 245 лв. към фирмата, тъй като агенцията е получила известие от съдия-изпълнител за наложен запор върху длъжника „Автомагистрали Черно море” АД, на основанието на което агенцията няма право да извършва плащания към фирмата.


Сумата, за която фирмата твърди, че трябва да получи за ремонт на третокласен път в община Каолиново, е сума за извършени дейности по ОПРР. Напомняме, че още през октомври агенцията публично оповести, че договорите по ОПРР не пораждат правно действие, поради факта, че документацията по програмата не беше утвърдена от управляващия й орган (МРРБ), в т.ч. не беше утвърдено финансирането на обектите по ОПРР. Всички фирми бяха писмено уведомени, че сключените договори, предвид горните факти, вече не обвързват страните.


НАПИ не е оторизирала свой представител да участва в комисията, даваща разрешение за почване на строителството и предприемането на дейности по обекта в община Каолиново е решение на ръководството на „Автомагистрали Черно Море” АД.


Към момента фирмата има действащ договор с НАПИ за поддържане на АМ „Хемус”. По него плащанията се извършват с бюджетни средства след утвърждаване на сертификати за извършени дейности. Към настоящия момент и по този договор агенцията няма неразплатени задължения. Изпълнителният директор на НАПИ разпореди проверка по случая от отдел „Служебен контрол” в агенцията.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

дева

Ще се опитвате да правите много неща едновременно

Ще се опитвате да правите много неща едновременно и не,