Свързани новини

09.09.2019 12:13

Премиерът: Ще имаме ресор, достоен за България

Видян 3276 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Аз съм убеден съм, че ще имаме ресор, който ще ни харесва, ще е модерен и ще е достоен за България и поне три пъти по-голямо финансиране от досегашното“, отговори премиерът Бойко Борисов на въпрос на медиите относно ресора на комисаря от България в състава на новата Европейска комисия, съобщиха от правителствената информационна служба.

По-рано днес евродепутатът от ГЕРБ Емил Радев заяви пред бТВ, че е рано да се каже кой ще бъде нашият ресор по повод появилата се информация, че България ще вземе в ЕК - Образование и култура.



"Генералната дирекция за образованието и културата всъщност си има генерален директор, а комисарят над него има по-скоро изкуствени функции. В 10-те си основни приоритета Комисията Юнкер така и не успя да придаде подобаващо значение на образованието и културата. В приоритетите на Комисията за 2018 г. думите „образование“, „култура“, „младеж“ и „спорт“ не се споменават нито веднъж, (за разлика от думата „цифров“, която се появява общо 12 пъти). Няма как да се отрече и фактът, че липсва значимо общо законодателство на ЕС в тази област. Може би идеите на Урсула фон дер Лайен в тази област ще са различни. Но това е малко вероятно, като се има предвид, че структурата на бъдещия й екип изглежда много консервативна, подобно на предходната", коментира пък журналистът Георги Готев.
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 НИКОЙ НЕ КАЗВА НАЙ-ВАЖНОТО, ЧЕ НИ ОГРАБВАТ. ДАЖЕ И В 19 мин. МЪЛЧАТ, ЗАЩО? 09.09.2019 15:28

    НА ПРИСТАНИЩЕ ВАРНА ЗАПАД БЕ РАЗТОВАРЕН НОВ КОРАБ С БОКЛУК ОТ НЕАПОЛ, БОКЛУКА В НЕАПОЛ СЕ УПРАВЛЯВА ОТ НЕАПОЛИТАНСКАТА МАФИЯ И Е МНОГО УДОБНО ДА СЕ ПРЕВОЗВАТ НАРКОТИЦИ НАБЛЪСКАНИ В МИРИЗЛИВИ БАЛИ С БОКЛУЦИ. КРАЕН ПОЛУЧАТЕЛ В БЪЛХАРИЯ. САМО ВЕСТНИК ПЕТЕЛ ОТРАЗИ ТОВА СЪБИТИЕ. ИНТЕРЕСНО ЗАЩО АФЕРА УСЛОЖЛИВО И ГУЗНО МЪЛЧИ. ЗАЩО ВСИЧКИ МЪЛЧАТ, 19 мин.?

  • 002 Anonimen 09.09.2019 14:48

    На 9 септември властници, соросоиди и позитановци съскат злобно, а народът мечтае за нов 9 септември и нов Народен съд.

  • 001 Стефан Северин 09.09.2019 14:47

    Защо Б.Б. бяга от празниците на народа? Неговата суета няма граници, неговата самовлюбеност е патологична. Той не може да е на място, където да не е номер едно, да не му се кланят и хвалят. Жаби има в гърлото си и не може да ги преглътне като гледа как на президента му отдават почести, рапортуват, как Радев говори смислено, умно и точно. Точно неща, дето нашият случайник във властта не ги умее. Нарцисизмът при този гамен от Банкя е пагубен. Не за него, не ми пука, но за държавата, която с простащина управлява еднолично. До гуша ни дойде от неговите нагли лъжи, от тупането в гърди, от самоизтъкването. Бях писал преди време, но пак ще повторя: ако му се прави паметник, трябва да е пълен ръст , с вирната глава и на постамента да пише с големи букви АЗ!

RSS

Най-нови

Харви Кайтел

И Харви Кайтел се завръща в Кан с LAWS OF MAN

Film Mode Entertainment и Lost Galleon Films са развълнувани ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

дева

Не позволявайте страховете да Ви водят при вземане на решения

Не позволявайте страховете да Ви водят при вземане на