Свързани новини

29.03.2009 14:33

Три села избраха кметове от ГЕРБ

Видян 1725 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В селата Брест, Плевенско, Мокреш, Монтанско и Ряхово, Русенско, ще има кметове от партията ГЕРБ, а в Зарица, Силистренско, е избран кандидат на ДПС. Това съобщиха общинските избирателни комисии след балотажи, проведени вчера в четирите населени места.


Кандидатът на ГЕРБ Цецо Луканов е избран за кмет на плевенското село Брест на втория тур на частичните местни избори в събота, съобщи Общинската избирателна комисия в Гулянци. Луканов е получил подкрепата на 641 от гласоподавателите. Вторият участник в балотажа - Марияна Несторова, издигната от "Обединени земеделци", е събрала 612 гласа. Общо са дали своя вот 59 на сто от избирателите. Не са регистрирани жалби и сигнали за нарушения. След сигнал за купуване на гласове при първия тур на изборите полицията и прокуратурата в Никопол започнаха проверка, чиито резултати се очакват през следващата седмица. От Областното ръководство на БСП в Плевен след първия тур заявиха, че ще подадат жалба в Административния съд за касиране на изборите в селото.
Кандидатът на ГЕРБ Бисер Цветанов печели балотажа на изборите в събота за кмет в село Мокреш, Монтанско, съобщиха от Общинската избирателна комисия във Вълчедръм. Той спечели 293 избиратели срещу опонента си - кандидата от НДСВ Огнян Ефремов, който получи 287 гласа. Гласували са 79% от общо 750 избиратели. Изборите се наложиха заради смъртта на предишния кмет. Георги Анастасов от ГЕРБ печели втория тур от частичните местни избори за кмет на село Ряхово, община Сливо поле, Русенско, съобщиха от Общинската избирателна комисия. Атанасов е подкрепен от 582 гласоподаватели, а 516 са гласували за конкурента му Красимир Василев от БСП.Кандидатът на ДПС Ренгинар Азиз бе избрана за кмет на силистренското село Зарица, също на втори тур. За Азиз са гласували 52% от избирателите. Нейният опонент Феджри Билял от ГЕРБ събра 48 на сто. Избирателната активност беше 74 на сто. Информацията е на Дневник.бг, цитирана от агенция БГНЕС.



Етикети
,
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

овен

Известно напрежение ще чувствате през днешния ден

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Известно напрежение ще чувствате през днешния ден. Не