06.04.2009 13:43

Системата за детските градини отново се срина

Видян 1510 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Още в първия ден от отварянето на Информационната система за обслужване на детските градини на Столична община (ИСОДГ), в мрежата настъпи тотален срив, след като хиляди родители атакуваха сайта, съобщи БГНЕС.


Нетърпеливи настойници се заредиха пред компютрите още в нощта на 5-и срещу 6-и април. До сутринта единственото, което можеше да се прочете на страницата, беше, че в рамките на работния ден системата ще бъде отворена. В 10:30 ч. това наистина се случи и родителите, подали кандидатури за децата си, можеха да влязат със своите профили. От ИСОДГ обаче трябваше да изпратят потвърждение на имейл, което не се случи и в 13:00 ч. в системата настъпи миналогодишния хаос. ИСОДГ не могат да обяснят на родителите, които вече са подали кандидатури, дали редът, който са спазвали досега, ще важи за приема тази година, или "томболата" ще започне наново. Преди срива в системата в списъка с кандидатстващи продължаваха да фигурират миналогодишните привилегии и за групи от 20 деца - 18 кандидатстващи бяха с привилегии. Това означава, че следващите 500 номера назад реално се борят за 2 места. По новите правила за прием, гласувани тази година от Столичния общински съвет, актуализации ще има до класирането през месец май. Сред нещата, които носят точки, са: доказване на местоживеене в района на детското заведение, плащане на данъци в съответната община. Запазват се и част от досегашните привилегии, като бонуси за деца, единият от родителите на които работи в детското заведение.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

дева