Свързани новини

13.04.2009 19:06

Янев: Трябва да пресечем политическия разврат

Видян 2773 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В България веднъж завинаги трябва да пресечем политическия разврат, а всеки политик, който е довел партията си до фалит у нас бърза да направи безпринципна коалиция, за да оцелее. Така Яне Янев от РЗС се обърна към противниците на предложението, което той направи заедно с Димитър Абаджиев, Георги Пинчев и Иван Колчаков, предаде БГНЕС.


За участие на коалиции в изборите, те предложиха прагът да е 8%, а когато коалицията е съставена от повече от две партии, за всяка партия над тази бройка да се добавя по 1% над 8. Преди изказването на Янев Христо Бисеров от ДПС направи предложение в пленарна зала прагът за коалициите да остане 8%, но без прибавяне на 1% за всяка следваща, ако партиите са повече от две. Лютви Местан запита какво би станало, ако се коалират 94 партии колко процента ще трябват и изчисли, че ще са необходими над 100% от гласовете. Това Местан приема за ненормално и отново напомни, че нито едно предложение на ДПС не е случайно и че ДПС стои зад думите на Христо Бисеров, в което той предложи редакция на текста. Ирационална е хипотезата на Лютви Местан, каза Яне Янев, защото „ние говорим за конкретни цифри и факти“. Той допълни думите си с примера, че на Коалиция за България ще са необходими около 15% избирателен праг.
Яне Янев каза още, че предложенията му са изцяло подчинени на европеизирането на политическата система. Той определи сегашната като балканска, която няма нищо общо с европейските норми. "Смешен плач“, така той нарече отношението на противниците на проекта „8% +1% плюс“. В нашето законодателство, продължи Янев, няма дефиниция за коалиция, което е пълен абсурд. Каквато е теорията, такава е практиката, според Янев. Очевидно е, че през последните 20 години в България след формирането си една коалиция става неконтролируема и безотговорна, каза той. „Една коалиция може да е създадена от две партии, после да остане само една и накрая да няма санкция за никого“, заяви Янев. Ние предлагаме нещо разбираемо и ясно и искаме коалициите да са на принципна основа и да не се сглобяват в последния момент между фалирали политически лидери, заключи Янев.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 29 септември 21:00ч.

Странични ефекти 2013 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 1 ч 46 мин

Режисьор: Стивън Содърбърг
В ролите: Руни Мара Емили Тейлър Джуд Лоу Dr. Jonathan Banks Чанинг Тейтъм Мартин Тейлър

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей