Свързани новини

26.04.2009 14:15

Румен Петков: Янев да отговаря пред прокуратурата

Видян 1879 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Аз нямам никакви притеснения за действията си като вътрешен министър. Трябва да се притесняват тези, които използват "инструмента Яне Янев“ за постигане на своите цели. Това каза днес бившият министър на вътрешните работи Румен Петков след заседанието на Международния институт за сигурност и сътрудничество, предаде БГНЕС.


По думите на Петков, създаването на комисия „Цирконий“ към Народното събрание, която да разследва изнесените от депутата Яне Янев данни, само би спомогнала и по никакъв начин не притеснява бившия вътрешен министър. Според Петков никой от колегите му, с които е служил като министър не може да има притеснения от "стремежа на Янев да се катери по гърба на кметове и служители на администрацията". Той подчерта, че когато някой се ангажира с такъв тип твърдения, с каквито се ангажира лидерът на РЗС, то той трябва да е в състояние да обясни от къде има подобна информация. "Смятам, че подобно обяснение би било много занимателно - Янев трябва да е готов да даде тези отговори пред прокуратурата, както и да поясни дали твърденията му са класифицирана информация или не", коментира още бившият вътрешен министър. Петков призова Главна прокуратура утре да започне проверка по твърденията на Янев. Червеният депутат каза още, че приветства съставянето на парламентарна комисия "Цирконий, защото хора, които Янев "понамразва" може би също са заинтересовани от реализирането на такава комисия. Във връзка с твърденията на сърбина Сретен Йоцич, че е бил покровителстван от настоящия столичен кмет Бойко Борисов Петков бе категоричен, че това е скандал, за който обществото трябва да има яснота.
На днешното заседание на Международният институт за сигурност и сътрудничество са били обсъдени проблемите с трафика на хора, обучението за борба с наркотиците. Друга важна тема са били студентите зад граница, които използват студентския си статут за легално пребиваване в дадена държава, но след записването си като учащи попадат в сивия сектор на производството. Румен Петков съобщи още, че в късната есен на 2009 г. в България ще се проведе форум за енергийната сигурност във връзка със строежа на АЕЦ "Белене", диверсификацията на газовите трасета и екологичните проблеми.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Ружа Игнатова

Криптокралицата Ружа Игнатова се издирва в Атина

Ружа Игнатова се издирва в Атина – под ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 07 юли 21:00ч.

Милост

Режисьор: Дестин Креттон
В ролите: Майкъл Б. Джордан Браян Стивънсън Джейми Фокс Уолтър Макмилиън Уолтър Макмилиан

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

стрелец

Настройте този ден така, че да не се окажете във времево напрежение

Настройте този ден така, че да не се окажете във