Свързани новини

10.05.2021 14:16

Жан Виденов ще се яви на изборите с нова лява партия

Видян 1915 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

 „Има Инициативен комитет за създаването на нова партия”, обяви пред ПловдивПрес бившият премиер на България Жан Виденов, който наруши дългогодишното мълчание и обяви намеренията си за участие в политиката. Той даде интервюто си за медията след като се изкачи на Бунарджика в Деня на Победата, за да поднесе цветя на Альоша и да почете паметта на загиналите във Втората световна война.


„Аз съм сред най-активните членове, защото имам най-голям опит. Иван Атанасов е инициаторът на идеята за формиране на Лявата алтернатива. Тъй като предстоят избори на 11 юли, а за създаването на нова партия са необходими поне 4-5 месеца по закон,  формацията ще участва в предизборна коалиция с други партии, една от тях е Съюз на комунистите в България”, заяви Виденов.


Очаква се да бъде формирана коалиция, която вероятно ще се нарича За чиста и свята Република. „Но все пак това е въпрос на преговори. Другата седмица Иван Атанасов ще публикува предизборното послание на тези 50 души, които сме инициаторите”, добави бившият премиер.


Вече не боли за това, което става в БСП, защото е безнадеждно. Тази партия няма бъдеще. Аз я напуснах още през 2000 година. Това беше очевидно още тогава, оставиха я да деградира като отпаден продукт на Генералското движение. След толкова много години всички виждат резултата и всеки си прави оценката. Даже и да питате Корнелия Нинова. Там бъдеще няма”, каза още Виденов за бившите си съпартийци.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес може да се чувствате малко изолирани или неразбрани от другите

Днес може да се чувствате малко изолирани или