Свързани новини

28.06.2021 13:17

НОИ разработва варианти за преизчисляване на пенсиите с добавката от 50 лв.

Видян 2606 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С уговорката, че не разбира от пенсии, финансовият министър Асен Василев заяви пред бизнесът и синдикатите, че НОИ разработва варианти за преизчисление на пенсиите, според който добавките от 50 лева да бъдат вкарани трайно в пенсиите, предаде БНР.



„Като министерство на финансите се борим за това да има предвидимост, а не този разход да се прави месец за месец, и всеки месец да търсим този разход отнякъде. Вече в приоритетите на НОИ, заедно с всички процеси, които са свързани с консултации и т.н., е да предложат варианти. Ние не сме предубедени към един или друг вариант“, каза министър Василев.



Вицепремиерът и социален министър Гълъб Донев заяви, че не е привърженик на това пенсиите да се преизчисляват спрямо осигурителният доход през 2018 г., защото нискодоходните пенсионери ще получат най-малко увеличение.



„Нискодоходните, тези, които получават по-нисък размер на пенсиите, няма да получат 50 лева, а ще получат 10-15, или колкото се изчисли по формулата . По-високодоходните пенсии ще получат повече от 50 лева, което няма да бъде справедливо“.



В първата седмица на юли ще има по голяма яснота за актуализацията на тазгодишния бюджет, обяви служебният министър на финансите Асен Василев. Ще бъдат включени и мерки за подпомагане на бизнесът при трета Covid вълна през есента. Те ще се задействат при съответна заболеваемост при която ще се задействат  цветни кодове.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес имате нужда от помощ

Днес имате нужда от помощ. Бъдете толерантни към