04.06.2009 12:50

Синята коалиция завежда съдебни искове за клевета срещу Станишев и Калфин

Видян 1353 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От Синята коалиция ще заведат съдебни искове за клевета срещу премиера Сергей Станишев и външния министър Ивайло Калфин за заблуда на обществото и заради клеветническата им кампания срещу опозицията. Това стана ясно по време на извънредна пресконференция в централата на коалицията, информира БГНЕС.


Повод за намерението на сините стана клипа и изявите на управляващите по време на предизборната кампания, в които се обвинява бившото правителство на ОДС, че е намалило пенсиите. От Синята коалиция ще сезират също ЦИК и всички телевизионни оператори излъчващи клипа с настояване да се пусне и тяхно опровержение. Те отправиха призив към Сергей Станишев и Ивайло Калфин да дойдат в предизборния щаб на Синята коалиция, и ако намерят поне един документ, на базата на който по време на управлението им са намалени пенсиите, то от коалицията ще им дадат по три долара, колкото е била пенсията по времето на Жан Виденов.
Йордан Христосков бившият председател на Националният осигурителен институт (НОИ) заяви, че по време на дясното управление, пенсиите на българите са се увеличили от 3 долара на 60 долара. „Не сме ощетили нито един пенсионер на България, вследствие на пенсионната реформа“, заяви специално за БГНЕС бившият социален министър Иван Нейков. Той каза, че повече от 15 години БСП умишлено не е провеждала пенсионна реформа, като мотивът им е бил - няма да оправим условията на труд, но ще ви осигурим ранно пенсиониране.
В България от 4 милиона работни места тогава, право на ранно пенсиониране са имали 800 хил. души. Няма пенсионна система, която да издържи на подобно нещо, подчерта Нейков. В резултат на това се е натрупал огромен дефицит в осигурителната система, а ОДС е било изправено пред избора - или да гледа краха на системата или да направи пенсионната реформа. "В крайна сметка увеличихме пенсиите на около 1.8 млн. души", каза Нейков. Разбира се имало е хора без необходимия стаж при които действително се получило намаление на пенсиите, но правителството тогава е решило да им остави старите пенсии. Огромна лъжа е, че правителството на ОДС е орязало пенсиите на българите, заключи бившият социален министър.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Словения

Най-дружелюбните страни в Европа

10. Хърватия. Резултат 91.78 Някога лятно ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

риби

Днес бъдете внимателни с кого се свързвате, особено по отношение на любов и финанси

Днес бъдете внимателни с кого се свързвате, особено по