Свързани новини

02.12.2021 15:39

Петролът вече ПОД $70 за барел, 22% срив за 3 седмици

Видян 2042 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Петролът падна трайно под 70 долара за барел, което е 22 процента срив само за 3 седмици. Американският нефт се търгуваше за нищожните 65,36 долара за барел, а класическият Брент от Северно море – за 68,69 долара, докато най-евтиният и най-некачествен руски, преработван у нас, от който се правят горивата на нашия пазар, е съвсем на дъното към 17,30 ч. в четвъртък. Цената на щатския петрол е най-ниската от 20 август насам и една от трите най-ниски, постигани от 12 април, когато по бензиностанциите дизелът струваше 30 стотинки по-малко. Защо сега е 30 стотинки повече – КЗК и КЗП престъпно мълчат и не вземат мерки. При Брент имаме третата най-ниска цена за годината от 14 май насам и минимум от 20 август досега – повече от три месеца.


Дойче банк публикува доклад, според който стойността на черното злато през идната година ще бъде средно под 60 долара за барел.Банката ревизира очакванията си за най-скъпото първо тримесечие, когато очаква около и малко над 80 долара за барел при предишна прогноза над 90 долара на барел.


Руската 3-годишна бюджетна рамка и очакваната средна годишна цена на нефта за 2022 г. са фиксирани на 55 долара на барел, което е значително по-малко дори от моментните равнища на стойността на черното злато.


В същото време специализираният сайт oilprice.com пише, че заявените инвестиции в добива на шистов газ в САЩ догодина ще се увеличат 19% в сравнение с тази и ще достигнат 83 милиарда долара. Което означава, че в средносрочен план се очакват сравнително високи котировки. Но не твърде.


 


 Илиян Костадинов




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

скорпион

Днес не се страхувайте да споделите плановете си

Днес не се страхувайте да споделите плановете си с