Правителство на малцинството в този случай е много по-добре, отколкото правителство, на което му се извиват ръцете”, каза още премиерът.

Свързани новини

08.06.2022 16:19

Решени сме да бъдем правителство на малцинството: Петков (Видео)

Видян 2523 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


“Решени сме да бъдем правителство на малцинството”, заяви премиерът Кирил Петков на специална пресконференция.  Не е ясно само от ГЕРБ, ДПС или Възраждане ще търсят гласове.



С него бе цялото изпълнително бюро на Продължаваме промяната. Само половин час преди предварително обявения брифинг, лидерът на ИТН Слави Трифонов направи специално изявление, в което обяви, че изтегля своите министри от кабинета.




“Няма да харчим 1 лев без контрол, реформата в КПКОНПИ ще се случи, за да променим България. Днес е ден на водораздел. Ако някой иска да не харчим пари, които да отиват в нечии джобове, ще ни подкрепи. Правителство на малцинството е много по-добро от правителство, в което непрекъснато се извиват ръце”, подчерта Петков.




Той обясни, че в последната седмица министър Гроздан Караджов от ИТН поиска безпрецедентно увеличаване на бюджета на МРРБ с 3,6 млрд. лв. и това е отгоре на съществуващата сума от 2,2 млрд. лв.



Петков очерта още една конфликтна линия с партията на Трифонов. „Отделно наминалия коалиционен съвет казахме, че искаме да реформиране КПКОНПИ и начело да застане Рашков, а от ИТН казаха, че не са съгласни и то без доводи“, посочи той. Напомняме, че КПКОНПИ уж се сменя всеки ден от 6 месеца с този кабинет.



 




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Говедовъд 08.06.2022 17:23

    Просто Коро, махай се от Булгаристан заедно с другите "приятели" от еврогей дружинката си от кочината Булгаристан !!! А тия тримата на снимката трябва да бъдат разстреляни!!!

  • 001 Чурулик Марийкин 08.06.2022 17:22

    Оставка, пиявици, оставка ! Чалгаря, се оказа по-умен от Корнела и Ристьо мравояда, първи напусна кораба на ПОЗОРА !!! „Слава на US пасмина, героям слава, АМИН !!!

RSS

Най-нови

Лунар 2024: Фото на деня

Лунар 2024: Фото на деня

Лунар 2024: Фото на деня

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

скорпион