Убийство

Свързани новини

09.02.2023 14:39

Убит в съседска война падна тв психологът Иван Владимиров

Видян 3224 пъти | Коментари 3
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Психологът Иван Владимиров-Нав е убит във вторник, а заподозреният е негов съсед - бивш полицай, от когото Владимиров се е оплаквал многократно, включително в ефира на бТВ, съобщи водещата на Преди обед Деси Стоянова. Той многократно, включително и дни преди трагичния инцидент гостува в предаването, много популярен е и в социалните мрежи.


Владимиров е прострелян фатално около 22:30 ч. в жилищна кооперация на ул. Черковна, където той е живял и е загинал на място. Арестуван е 52-годишният извършител, който е бивш полицейски служител. Пистолетът му е законно притежаван.


Стрелбата е избухнала след пореден скандал между двамата. Деси Стоянова припомни, че Владимиров е споделял публично, че е подлаган на тормоз от страна на съседа си.


Защо?


Бившият полицай си е позволявал да удари възрастен човек от кооперацията по време на общо събрание и е заплашвал с пистолет друг човек. Психологът опитвал да убеди пострадалия да потърси правата си, но той отказвал от страх. Заради тази своя постъпка е преследван от комшията.


Само 2,5 месеца преди убийството Иван Владимиров разказва, че входната му врата е заливана с машинно масло, грес, счупени яйца и др. от въпросния съсед. От МВР са се отзовали, но служителката му е казала, че е "много трудно да се освидетелства човек с ментални проблеми или да се изсели" от блока.


"Надявам се, че като вдигнем малко повече публичност, да има някакъв ефект", казва Владимиров.


Ефект за МВР няма – знаем го и от собствен опит с пожара на вратата на дома на основателя на 19 минути Борис Ангелов, запалена на 14 март м.г., за която първата версия на полицията беше „невинна детска игра” в 21 ч. в понеделник в комплекс със собствена охрана, десетки камери и системи за сигурност. На практика разследване нямаше, а и резултати от него. Въпреки медийното отразяване и опасността за живота на журналиста, нападнат за пореден път заради неговата професионална дейност, МВР, управлявано тогава и още дълго след това от Бойко Рашков от „Промяната” и „Доброто”, не си мръдна пръста да си свърши работата поне по минималните стандарти за разследване.


Нито МВР, нито прокуратурата свързаха отправяни преди от името на известен депутат и милионер към Ангелов неприкрити заплахи и опити за подкупване, за да спира разследвания на дейността му в бизнеса, обвързана с политически чадър, след които последва инцидентът. Въпреки посочването им като възможни улики от журналиста.


Нека смъртта на Иван Владимиров, също известен от медиите като личност, ако не тежи на съвестта, поне да алармира ръководителите на тези институции.


Разговорът с психолога през ноември 2022 завършва с призив на водещия на Преди обед по бТВ Александър Кадиев да се вземат мерки, защото има опасност някой да загине.


След излъчването на последните думи, той повтаря няколко пъти един и същи въпрос към полицията и прокуратурата: "Пичове, шегувате ли се с нас наистина? Ако не се вземат мерки, съжалявам, че ще цитирам Шекспир, но... тази държава ще трябва да се залости и да се приключи", каза той.


Загиналият Иван Владимиров има докторска степен по Психология на развитието от Университета на Лас Вегас. След 13 години в САЩ, където преподава, движи бизнес, пътува по света и пише, през 2020 г. се завръща в България, за да развива образователни и културни инициативи. Издал е 2 авторски книги по своята специалност.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 003 превзета държава 10.02.2023 10:04

    Големият въпрос е имаме ли изобщо полиция, надеждни ли са кадрите и изпълнява ли тя функциите си? Толкова случаи излязоха на корумпирани, дрогирани, пияни, мързеливи, нелоялни, безхаберни, а се ползват от редица предимства, от които другите са лишени - категория на труд, ранно пенсиониране, извънредни часове, дмс, бонуси при извънредни ситуации /протестите 2020/и др. и те непрекъснато протестират за по-високи заплати чрез няколкото си синдиката. Не може при непрекъснати сигнали нищо да не се прави от страна на МВР. Има нещо силно сбъркано в нашата полиция и трябва да се вземе кардинално решение.

  • 002 Anonimen 09.02.2023 23:08

    Полицаят е шизо. Има съответни заведения, където такива индивиди би трябвало да битуват. Като няма средства за поддържането им, кастрация на агресивните и толкоз.Ще се кротнат като монахини.

  • 001 ИвайлоК 09.02.2023 17:36

    Бог да го прости Иван Владимиров. Завърнал се от чужбина в България, той се оказа истински разследващ и анализиращ психолог, върху Територия, овладяна от мафията.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

рак

Ще държите и ще търсите личното уединение

Ще държите и ще търсите личното уединение. Днес ще сте