Ако са почтени, Асен Василев, Даниел Лорер и групата им трябва незабавно да си подадат оставките и да напуснат Продължаваме промяната (ПП)", призова от Фейсбук Николай Събев, бизнесмен и бивш министър на транспорта в кабинета Петков-Нинова. Коментарът му дойде веднага след първите резултати от вота, според които Доброто губи на ГЕРБ

Свързани новини

03.04.2023 17:05

Оставки за Асен, Лорер и компания: Ник Събев

Видян 5185 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Ако са почтени, Асен Василев, Даниел Лорер и групата им трябва незабавно да си подадат оставките и да напуснат Продължаваме промяната (ПП)", призова от Фейсбук Николай Събев, бизнесмен, основател и спонсор на ПП и бивш министър на транспорта в кабинета Петков-Нинова. Коментарът му дойде веднага след първите резултати от вота, според които Доброто губи от ГЕРБ. В районите където Лорер и Василев бяха водачи – Варна и Хасково, партията на Бойко Борисов бие с много ПП-ДБ.



В коментарите някои потребители предполагат, че профилът на Събев може да е бил хакнат, тъй като според тях думите му изглеждали "несвързано". "Свързано е. Повече от логично", отговори ексминистърът, който впоследствие ограничи коментарите под публикацията. Припомняме, че в западните европейски демокрации има неписано правило, че партийните лидери хвърлят оставки при изборно поражение, за да поемат политическата отговорност.


Мотивите за апела на Събев обаче може да се крият и в лични и финансови търкания в Промяната. В политическите кръгове отдавна се говори за конфликта му с Василев и Лорер, а причината се крие в големи суми.



Самият Събев се оттегли от политиката още м.г. след края на 48-ото НС, като съобщи, че повече няма да се кандидатира за депутат, но остава свързан с ПП. Протежето му и негов личен адвокат и дясна ръка адв. Рена Стефанова обаче на 3 пъти, включително и на тези избори, заема ключови места  като №2 в листите на формацията в родното му Русе. Напомняме, че тя се представя за „борец с прокуратурата”, но се прочу с това как блъсна жена на пешеходна пътека и сключи светкавично споразумение с държавното обвинение за условна присъда от 3 месеца. 



Бившият депутат от Промяната Иван Христанов -"спрелия "гьола" на Капитан Андреево, коментира от своя страна, че "думите на Събев трябва да бъдат чути, защото е очевидно, че в ПП има проблем, който изисква преоценка на действията на съпредседателите". "Скъпи приятели и скъпи борци за демокрация. Преди 2 месеца се оттеглих от ПП. Ясно заявих защо - тона на агресивна конфронтация блокира възможността на държавата да работи. Това не е упрек към ПП, а поведение на всички политически сили", подчерта той. По-рано  Христанов остана извън листите на Доброто, като се заговори, че една от причините за оттеглянето му от ПП е спор за водаческо място.  Той бе сменен като лидер в Плевен с Руди Гела и резултатът е - 3 500 гласа.



Егор Глазунов


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

овен

Сутринта ще Ви води любопитството

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Сутринта ще Ви води любопитството и желание за