Подписан бе и меморандум за разбирателство между министерствата на енергетиката на България и Украйна.

Свързани новини

06.07.2023 15:03

Зеленский и Денков подписаха декларация за евроатлантическата интеграция на Украйна

Видян 1024 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Зеленский и Денков подписаха съвместна декларация относно евроатлантическата интеграция на Украйна. Това става в Министерския съвет.  Подписан бе и меморандум за разбирателство между министерствата на енергетиката на България и Украйна.


Пред медиите Зеленский обяви, че се радва да посети България, която е противник на политиката на геноцида, която Русия води спрямо украинския народ и държава.


"Руската артилерия изпепелява гладове и села в Украйна. Те убиват, измъчват, депортират деца, разделят ги със семействата им... Докато трае тази агресия, днес се договорихме да засилим сътрудничеството с България в отбратнителния сектор. Помощта, която вие ни предоставяте, разчитаме на това съдтрудничество, което ни помогна да защитим много хора. Украйна никога няма да забрави, че в такъв труден момент, вие сте с нас... Продължаваме разговорите за лечението на украински войници у вас. Обсъдихме сътрудничеството в областта на енергетиката – това става един от приритетите за сутрудничеството между двете страни. Разчитаме на вас за бъдещото членство на Украйна в ЕС и в НАТО", посочи Зеленский.


Украинският призеднт обяви, че е информирал премиера Николай Денков за инициативата му за световен форум за "Формула за мира".


"Радвам се за готовността България да вземе участие в тези наши усилия. Подготвяме среща на върха, още не е определен посланик на България в Украйна", каза Зеленски и обяви, че се надява на срещата му с президента Румен Радев този въпрос да бъде решен съвсем скоро.


Предстои той да бъде приет от президента Румен Радев. След това украинският президент ще се срещне и с ръководствата на парламентарните групи, вносители на проекта на декларация в подкрепа на членството на Украйна в НАТО.


По-късно през деня премиерът акад. Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел ще бъдат домакини на дискусия с участието на президента на Украйна, посланици, политици и представители на гражданското общество.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

телец