04.09.2023 16:05

За поредна година Столичната община с подкрепа за Алея на книгата: Георги Георгиев

Видян 1001 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"За 11-а поредна година Столичната община подкрепя провеждането на Алея на книгата. Това е не просто формална част от културния календар на София. А едно от модерните средища на българска духовност.

Предстои на 14 септември в общинския съвет да влезе бюджетът - и тъй като подкрепата за култура преминава и през разговори за финансиране, обърнах внимание на премиера Николай Денков да окаже съдействие в преговорите с колегите от групата на „Демократична България”. Тъй като в държавния бюджет делът за култура е 0,4%, а в софийския сме заложили 3,4%, е необходима подкрепа, за да не стават заложници на местните избори творците, събитията, откритите сцени и всички други формати, които Столична община подпомага. А това ще се случи само с приемането на бюджета за 2023 г. с широка политическа подкрепа.

Само издателите знаят през колко трудности са минали, защото успехът се състои в това творбите не само да бъдат отпечатвани, но и да завладеят пазара. Трябва да срещнем творческата дейност с повече хора, за да могат те да се насладят на произведенията на българските и световните автори.

Днес повече от всякога битката за четенето, за четящите хора и дори - ако щете, “хвърчащите хора“, е много важна. Защото е цивилизационна, определя съзнанието ни като хора, които имат сетива за нещата отвъд всекидневните потребности". Това написа в профила си във Фейсбук шефът на СОС Георги Георгиев.








Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв