20.09.2023 09:34

За да влезем в Шенген, трябва да убедим обществото в Австрия, не само политиците: Радев

Видян 787 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът Румен Радев днес ще направи изказване в рамките на Общите дебати на 78-ата сесия на Общото събрание на ООН.  В централата на Световната организация държавният глава коментира въпроса за членството на страна ни в Шенгенското пространство:

"Това австрийско общество трябва да го убедим, че България е надежден член не само на ЕС, че България прави всичко възможно да охранява своите граници, че България заслужава да бъде в Шенген, за да може съответно обществото да помогне на политиците да вземат това решение, защото политиците в Австрия се притесняват от изборите, а там гласуват хората", каза президентът Радев, който вчера се срещна с австрийския си колега Александер Ван дер Белен в кулоарите на Общото събрание.

"Затова окуражавам премиера Денков да направи визита в Австрия възможно по-скоро, има начини. Да покани премиера Нехамер така, както аз го поканих, отидохме заедно на границата, имаме и редовен диалог с президента, така че да бъде чут нашият глас много повече, много по-силно", каза Радев, според когото сега не се води политика в тази насока.

Днес държавният глава ще участва и в Среща на върха за климата под егидата на генералния секретар на ООН Антониу Гутериш в Ню Йорк.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

60000 за Ед Шийран на ст. В.Левски

60000 за Ед Шийран на ст. В.Левски

60 000 души се събраха на концерта на Ед ...

реклама

към тв програма тв програма

НОВА 01 септември 22:30ч.

Бен-Хур

Режисьор: Тимур Бекмамбетов
В ролите: Джак Хюстън, Морган Фрийман, Тоби Кибъл

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

дева