Кметът на София Васил Терзиев назначи нови зам.-кметове на Столичната община, съобщават от пресцентъра на общината.

Свързани новини

30.11.2023 16:15

4-ма непрофесионалисти за зам.-кметове, а уж Терзиев имаше готов екип за първия ден

Видян 2519 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Първите четирима вече назначени от новия кмет Васил Терзиев негови заместници до един са непрофесионалисти. Това е малка част от неговите общо 10 предложения. Напомняме, че в кампанията Терзиев твърдеше, че има готов екип от професионалисти, които ще започнат работа от първия ден. Оказа се, че не е истина.


В началото на заседанието на Столичния общински съвет той за кратко взе думата, за да представи четирима от замовете си официално.


Още при първата среща с подчинените си е признала тоталната си липса на подготовка и опит новият зам.-кмет с ресор Социална дейност и интеграция на хора с увреждания Надежда Бачева. Тя поне е завършила подобно образование, иначе идва от министерството на електронното управление, където е съветвала министъра (Божанов от ППДБ1). Досега социалният заместник-кмет беше в инвалидна количка и не беше партиен.


Трудоустроена за зам.-кмет е неуспялата кандидат-депутатка от ПП и бивша шефка на групата на БСП в Общинския съвет в Силистра Надежда Бобчева, която кой знае защо оглавява ресор Зелена система, екология и земеползване. В Силистра е оглавявала и икономическата дирекция на местната община, тъй като такова е и нейното образование. Заела първа поста си, тя веднага блесна с непрофесионализъм при още непочистената 6-и ден след паднал 10 см мокър сняг София, както всички виждаме с очите си.


Никола Барбутов оглавява Европейски политики, международна дейности и туризъм. Той идва от областта на металните конструкции и също е бил кандидат-депутат от ППДБ.


Яна Генова взима ресор Култура, образование, спорт и младежки дейности. Преводачка, тя е от щедро подпомаганите от предишното управление на Столичната община. Основният от ресорите й – образование, обаче е съвършено непознат за нея, особено в частта му материална база, която е и 90% от работата на заместник-кмета в това направление.


Предлагат се и няколко номинации за заместници - Никола Лютов, който да поеме правния и административния контрол, Иван Матов - строителството, Гергана Москова - финансите и здравеопазването и Иван Гойчев - дигитализация, иновации и икономическо развитие. Транспорт още се пази за Борис Бонев с опит в търговията.


Повечето от тези хора, в нарушение на закона, отдавна са представени, а някои са и настанени в кабинети в администрацията, което вече поставя под въпрос заповедите и видените от тях документи, до които не би трябвало да имат достъп.
Интересно е липсващото в списъка име на Любо Георгиев, който и сам по националната телевизия се представя за заместник-кмет по градска среда, без да е. Той не само се е настанил в чужд кабинет, но и заплашва с уволнения, както сигнализират служители в общината.


По-скоро путинистки, отколкото отговарящ на евроценностите и мантрата за върховенството на закона подход, вместо обещанията в кампанията за нови стандарти.


Наталия Каменова




Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

риби