Кой е виновен и какви са били обстоятелства, трябва да изяснят компетентните органи.

Свързани новини

17.05.2024 14:32

Законът трябва да се спазва, особено от политиците: Радев за катастрофата с кола на НСО

Видян 485 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кой е виновен и какви са били обстоятелства, трябва да изяснят компетентните органи. Законът за движение по пътищата трябва да се спазва, защото е написан с кръв. Трябва да се спазва особено от политиците, които следва да дават пример. Това каза президентът Румен Радев по повод пътния инцидент край Аксаково с участието на кола от НСО, при който загина един мъж. Държавният глава изрази съболезнования към семейството на жертвата.
"Аз никога не призовавам шофьорите ми да карат бързо. Те са професионалисти и преценяват", категоричен бе Радев.
Той каза още, че инциденти е имало през всички години, откакто НСО съществува, и то доста по-тежки. "Не намирам основания да има промени в ръководството на службата", каза още президентът.
Припомяме, че в четвъртък автомобил на НСО, в който е пътувал съпредседателят на ПП Кирил Петков, катастрофира. При удара на колата с друг автомобил е загинал един човек. Инцидентът е бил причинена от кола, внезапно изскочила от път без предимство, съобщиха от пресцентъра на "Продължаваме промяната".
Военната прокуратура образува досъдебно производство по случая, заяви вътрешният министър Калин Стоянов. Тепърва с автотехническа експертиза ще бъде изяснена скоростта, с която се е движил автомобилът, в който е пътувал Петков.
На брифинга в петък Радев коментира и предстоящото извънредно заседание на парламента във вторник. По думите му то може да бъде използвано, за да бъде употребено НС като предизборна трибуна.
"Положителното беше, че парламентът остава да работи, докато няма редовно правителство. Но НС няма да заседава, за да актуализира бюджета или да удовлетвори исканията, например - на висшите училища. Вероятно заседанието ще бъде употребено за предизборна трибуна", коментира държавният глава.
Той призова РС Македония да спазва договорите за добросъседство. "Пътят на страната за Брюксел минава през София. Надявам се политиците в РСМ да разбират, че предизборната кампания приключи и ако деструктивното им говорене и поведение прерасне в реални действия, ще тласнат страната си към изолация, далеч от ЕС, което е в ущърб на държавата. България и Гърция им казаха, че преговорната рамка трябва да се изпълнява, както и двустранните договори. Въпросът не е само двустранен, трябва да се спазват правата на човека и да няма дискриминация. Това доведе до условието да има конституционни промени за защита на правата на македонските българи", посочи той.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

дева