20.06.2024 14:54

ГЕРБ получиха 7 управленски мандата и са напът да се провалят за 7 пореден път: Мартин Димитров, ППДБ

Видян 833 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Продължаваме Промяната” и “Демократична България” са единствените формации, съумели да съставят две редовни правителства от 2021-а година насам. Това заяви народният представител от ПП-ДБ Мартин Димитров в ефира на Nova NEWS.


“За последните няколко години ГЕРБ получиха цели седем управленски мандата и са напът да се провалят за седми пореден път. Единствените две редовни правителства, направени с големи усилия и на висока цена, бяха с наше участие”, припомни икономистът.


Депутатът от ПП-ДБ бе категоричен, че формацията няма да разговаря с ГЕРБ за правителство и няма да подкрепи управление, излъчено от партията на Борисов. Димитров подчерта, че България е имала успешно редовно правителство в труден период, а съборилите го политически сили носят цялата отговорност за настоящата криза.


“Трябва да е ясно кой предизвика предсрочните избори и ни доведе до сегашната ситуация. Не трябва тази вина да се прехвърля насам и натам, включително към ПП-ДБ, защото това не е честно. Да, ние платихме висока цена и загубихме много гласове заради правителството, което направихме, и резултатите, които постигнахме. Сегашната криза обаче си има име и то е ГЕРБ-ДПС”, припомни народният представител.


Представителят на “Да, България” заяви още, че преди разтурването на последния редовен кабинет страната е била на прага на пълноправно членство в Шенген и влизане в еврозоната.


“Точно в този момент правителството беше свалено. Целите обаче остават, те трябва да бъдат реализирани и това е част от десния завой, за който говорим в “Да, България”. Какво включва този десен завой? Трябва да продължим да изграждаме добра среда за малкия бизнес, защото с тях дойдоха растежът за 2023-а и рекордните икономически резултати, постигнати от България през последните години”, разясни Димитров.


Депутатът добави, че именно “Да, България” ще бъде гаранцията, че няма да има повишаване на данъците в страната. Според него там, където има възможност, данъците дори трябва да се намалят, за да има по-добра среда за развитие в България. Димитров бе помолен да коментира и бъдещето на обединението ПП-ДБ.


“Коалицията ПП-ДБ трябва да бъде заздравена, за да работи по по-добър начин. Върху това ще се фокусираме в следващите седмици, за да започнем да решаваме проблемите си и да подобрим диалога си с хората”, заключи народният представител.


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

водолей