25.06.2024 09:22

ППДБ или управляват с ГЕРБ-ДПС или им подаряват властта, саботирайки опозицията: Възраждане при Радев

Видян 857 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът Румен Радев продължава с консултациите за съставяне на кабинет. На "Дондуков" 2 той разговаря с представители на "Възраждане".

    "Факт е, че рекордно ниската избирателна активност постави на изпитание не само политическите партии, но и легитимността на всички институции. Как виждате вие преодоляването на гражданската апатия и бойкота, който регистрирахме на тези избори спрямо политическата класа", попита президентът.

Според Костадин Костадинов ГЕРБ и ДПС са "сиамски близнаци", все още необявена, но стабилно действаща коалиция.

    "Формулата я зададе българският избирател - определи в парламента да има повече партии, които декларираха, че не желаят да управляват с ГЕРБ и ДПС. Вчера Бойко Борисов не изглеждаше особено щастлив от това, че е предлага правителство. Възможно е да има правителство в този парламент и ние ясно заявихме формулата - 125 мандата са тези, които са различни от ГЕРБ и ДПС".

Ако третият мандат отиде при "Възраждане", те са готови да разговарят с всички останали политически сили без ГЕРБ и ДПС за съставяне на широк кабинет с консенсусна фигура за премиер.

    "Правим стрес тест на българската политическа система, за да видим падат ли маските или не. По време на предизборната кампания всички говореха, че няма да правят правителство с ГЕРБ и ДПС и на първата седмица започнаха да се огъват", каза Костадин Костадинов.

Той посочи, че трябва да се намерят сили за преодоляване на различията, за да се направи общо правителство без ГЕРБ и ДПС.

    "Имаме различия и разминавания с ПП-ДБ, което не е тайна, защото ние сме имали много сериозни сблъсъци с тях но тези различия не са непреодолими, защото поне по една точка на думи ние сме категорлични: не искаме България да бъде управлявана от ГЕРБ и ДПС".

"Възраждане" категорично няма да подкрепи правителство на малцинството на ГЕРБ-СДС, каза още Костадинов.


"ППДБ или управляват с ГЕРБДПС или им подаряват властта, саботирайки опозицията", подчерта Костадинов.


 


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

лъв