03.07.2024 15:32

В Лозенец, Царево, ще бъде поставен параклис, посветен на Св. Николай Чудотворец

Видян 585 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 4.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Днес на 3-ти юли в курортното село Лозенец, община Царево пристигна Митрополит Арсений, който бе посрещнат от кмета на общината Марин Киров и кмета на село Лозенец Женя Гандиева.



Кметът на общината и митрополитът обсъдиха доброто взаимодействие между местната власт и Митрополията и съобщиха добрата новина: в Лозенец ще бъде поставен параклис, посветен на Св. Николай Чудотворец, който да закриля рибарите, местните жители и гостите на общината и населеното място. На мястото, отредено за параклис беше прочетена молитва, а Дядо Арсений благослови доброто дело.


Параклисът ще се постави по инициатива на общината и на дарители, а кметът на община Царево заяви: „На брега на морето, над рибарския кей ще поставим красив параклис, който в момента се изографисва и който ще бъде в чест и прослава на Св. Николай. Около параклиса ще проектираме парково пространство, точно на брега на морето, което да се обвърже с проекта на рибарска лодкостоянка, който разработваме в момента, за да кандидатстваме по оперативна програма и който ще даде на местните рибари едно модерно и сигурно съоръжение. До края на месец юли параклисът ще бъде поставен.В гр. Царево също продължаваме с подобна инициатива – параклис на Св. Николай“.



--



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

60000 за Ед Шийран на ст. В.Левски

60000 за Ед Шийран на ст. В.Левски

60 000 души се събраха на концерта на Ед ...

реклама

към тв програма тв програма

НОВА 01 септември 22:30ч.

Бен-Хур

Режисьор: Тимур Бекмамбетов
В ролите: Джак Хюстън, Морган Фрийман, Тоби Кибъл

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

дева