08.07.2024 13:37

Иван Таков е председател на БСП - София вече и според Агенция по вписванията

Видян 431 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Целта ми е час по-скоро да успокоим Градската организация и да концентрираме всичките си сили в градивни действия, вместо да ги пилеем в интриги и дребни междуличностни разпри, заяви лидерът на столичните социалисти
 
Иван Таков беше вписан в Агенция по вписванията като председател, представляващ Градски съвет на БСП в София. Така от днес той напълно легитимно отново е на поста, на който беше избран на последната изборна Градска конференция, проведена през април 2022 година.


Иван Таков подаде документи за вписване в БУЛСТАТ регистъра миналата седмица, след като получи официалното решение на Общопартийната контролна комисия (ОПКК) в БСП. Членовете на Партийния съд заседаваха на 29 юни.


Тогава те разгледаха всички постъпили сигнали за нарушения и за липса на кворум на пленума на Националния съвет, проведен на 25 февруари 2024 г. Именно на него беше наложен предсрочният цикъл отчет и избори в Градската организация на БСП в София и в Бургас.


На заседанието на ОПКК напълно единодушно членовете взеха решение, че легитимна управа на Градската организация на БСП в София е тази, която е била до 25 февруари 2024 г. В протокола от заседанието в 19 точки бяха описани констатациите на нарушения. Сред тях има грубо погазване на уставните правила и фалшификации.
След решенията на ОПКК Иван Таков незабавно проведе събрание на легитимния Председателски съвет в БСП - София.


"В късния следобед днес съм свикал заседание на легитимното Изпълнително бюро на БСП - София, а в следващите дни предстои и Градски съвет, каза Иван Таков. - От заседанието на Националния съвет на 15 юни тече цикълът отчет и избори в партията и ние нямаме никакво време за губене. Трябва да дадем възможност на основните партийни организации да започнат да провеждат събрания, за да влезем в поставените срокове. Предстои ни много работа, затова нямам нито време, нито желание да се връщам назад. Целта ми е час по-скоро да успокоим Градската организация и да концентрираме всичките си сили в градивни действия, вместо да ги пилеем в интриги и дребни междуличностни разпри".















Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

 ДА! Сутерен с прекрасна градина

ДА! Сутерен с прекрасна градина

Едва ли си представяте, че на самата ул. ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Екшън 28 юли 22:00ч.

Леон 1994 г. ‧ Екшън/Криминале ‧ 1 ч 50 мин

Режисьор: Люк Бесон
В ролите: Жан Рено Леон Натали Портман Матилда Гари Олдман Норман Стансф

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.