Предлагаме нестандартно решение, което да ни помогне да излезем от кризата, искаме да предложим пакет от закони и решения, с които да помогнем да се разчисти политическата система от корумпирани лица, заяви Николай Денков при Румен Радев.

Свързани новини

15.07.2024 15:57

Предлагаме пакет от закони, за да се разчисти политическата система от корумпирани лица: ППДБ при Радев

Видян 1331 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Предлагаме нестандартно решение, което да ни помогне да излезем от кризата, искаме да предложим пакет от закони и решения, с които да помогнем да се разчисти политическата система от корумпирани лица, заяви бившият премиер от ППДБ Николай Денков на среща при президента Румен Радев.


Предлагаме декларация, в които са посечени стъпките, които трябва да се направят и ще търсим широка политическа подкрепа, но ще ни трябва време, подчерта Денков. Радев посочи, че следва Конституцията и трябва да имат мнозинство.


"Доколкото разбирам тази декларация обхваща работа на парламента, законодателни решения, мандатът ви изненадва и разбирам, че ви трябва време за работа на парламента, да свърши неща, които с години чакаме решение в тази посока. Но да поставим ясно разграничение, защото чл. 99 от Конституцията третира единствено процедурата по съставяне на правителство, а не законодателната програма на НС".


По думите на Радев първо трябва да се отговори на въпросът дали има мнозинство в Народното събрание, а за някои от нещата и квалифицирано мнозинство, затова трябва да се намери отговор първо на този въпрос. Очаквам да направите незабавни стъпки за изясняване на ситуацията около намиране на съответната политическа подкрепа в рамките на 50-ото НС по този важен въпрос- първо съставянето на правителство и аз ще преценя кога да връча втория мандат.


"Жегата отвън съвпадна с горещото политическо лято. Тази сложна обстановка изисква диалог, както и своевременни оперативни решения", каза президентът Румен Радев.


"Същината на кризата днес е, че същите партии, които се събраха, за да свалят редовните правителства, сега не могат да се съберат, за да направят тяхно редовно правителство. Какво постигнаха с това? Тези въпроси нямат отговор. Кризите изискват нестандартни решения. Предлагаме нестандартно решение, в чиято същина е борбата с корупцията", заяви Денков.


Той подчерта, че мястото на корумпираните политици не е в Народното събрание, ако не се реши проблемът с корупцията няма да има значение кой е министър-председател, кои са министрите.



 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 20 юли 21:00ч.

Код: Ангелът

Режисьор: Рик Роман Уоуф
В ролите: Премиера в България: 30.08.2019 Световна премиера: 23.08.2019 Жанр: Екшън, Трилър САЩ / 2019 / 121 минути Възрастова група: D - Забранен за лица под 16-годишна възраст Сценарист: Катрин Бенедикт, Крайтън Ротънбъргър Режисьор: Рик Роман Уоуф В ролите: Дже

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

телец