17.07.2024 11:23

За денонощие службите са реагирали на 250 сигнала за пожари, ликвидирани са 204: Главчев

Видян 197 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Само за последното денонощие пожарните служби са реагирали на 250 сигнала за пожари, като са ликвидирани 204 от тях, няма жертви и опасност за населените места. Това подчерта служебният министър-председател Димитър Главчев по време на изслушването в парламента за ситуацията с пожарите.

 Главчев увери, че екипите на "Пожарна безопасност", "Гражданска защита"  и военните работят ефективно. В помощ на екипите са изпратени два хеликоптера - от Чехия и Румъния,  има готовност да се включи и хеликоптер от Северна Македония, предаде БНР.

"Влязох в комуникация и с премиера на Република Северна Македония. В резултат на тази комуникация сега поддържат връзка и шефовете на двете служби, тъй като има и един пожар - сигурно знаете, в района на Петричко и Струмица, а там са необходими съвместни действия. Там има помощ и от страна на Турция, с техника. Към момента, положението е спокойно и нещата са под контрол.


Разпоредих и МВР да открие още един телефон - 02/901 12 68, който независимо от единния номер - 112, също може да бъде използван. Този телефон ще служи специално, когато има сигнали за пожар".

Министърът на вътрешните работи Калин Стоянов каза, че тази година има много повече произшествия и информира за актуалната ситуацията :

"Към момента, произшествието, което е на територията на Отец Паисиево, не е овладяно. Основните ни сили и средства са насочени именно там.


Към днешния ден, единият от двата хеликоптера на Министерството на отбраната ще бъде пренасочен именно там. На територията на област Кюстендил имаме получен сигнал за възникнал пожар в иглолистна гора в землището на село Коприва, община Кюстендил. Пожарът е локализиран с площ на 650 декара смесена гора. И към момента има дежурства там от служители на "Пожарна безопасност". На територията на област Хасково беше може би един от най-тежките пожари - в землището на село Студена.


Там имаме установен извършител на деянието. На територията на област Стара Загора беше също едно от най-тежките произшествия. Във вчерашния ден. пожарът е напълно локализиран и към момента все още има екипи на пожарната, както и на горските стопанства, които наблюдават евентуално дали няма да се възобнови".


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 20 юли 21:00ч.

Код: Ангелът

Режисьор: Рик Роман Уоуф
В ролите: Премиера в България: 30.08.2019 Световна премиера: 23.08.2019 Жанр: Екшън, Трилър САЩ / 2019 / 121 минути Възрастова група: D - Забранен за лица под 16-годишна възраст Сценарист: Катрин Бенедикт, Крайтън Ротънбъргър Режисьор: Рик Роман Уоуф В ролите: Дже

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

риби

Днешният ден може да бъде много динамичен

Днешният ден може да бъде много динамичен и