23.07.2024 14:29

Кметът бави заплатите в транспорта, растат и дълговете: Контрера

Видян 645 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кметът Терзиев и Столичната община не плащат редовно заплатите в софийския  градски транспорт пореден месец, разкри общинският съветник и член на Комисията по транспорта на СОС Карлос Контрера пред Нова нюз. За обещаното увеличение от 30% явно и дума не може да става.

При „управлението на експертен екип от първия ден”, което обеща преди 9 месеца преди да поеме властта Терзиев, растат главоломно и дълговете на Автотранспорта.

Според Контрера просто сметките на транспорта, които Терзиев и т.нар. му „експертен екип”, внесени през март, гръмят и са напълно грешни.

Съветникът заяви, че е много странно как „гербаджийските” ръководители на общински предприятия, при това хора с изтекъл мандат, са бранени от новата власт с цената на всичко.

„Откъде кметът, който си къса ризата за тях по телевизията знае какви професионалисти са онези, които до вчера обявяваше за калинки, при положение, че никога не ги е виждал почти всичките, не е говорил с тях, не знае и отказва проверка на това, което са вършили като ръководители”, пита се Контрера.

На заклинанията на Терзиев пред медиите, че се предлагали за временно изпълняващи длъжностите до провеждане на конкурси „аматьори”, съветникът от ВМРО, който е юрист, беше така добър да не попита в кое е професионалист Терзиев, защото не е ясно какъв е точно кметът по занаят, Но все пак посочи, че единият от предлаганите и.д.шефове на транспортни дружества например е бил заместник-министър на транспорта. Да се каже за него, че е аматьор е леко пресилено от човек като кмета, който няма нищо общо с транспорта, както няма и зам.-кметът в ресора от квотата на Б.Бонев.

Както юристът Контрера посочи: „И тези работи ги говори кмет, който беше осъден заради незаконосъобразни промени на булевардите Вотиша, Патриарх Евтимий, Фритьоф Нансен и Скобелев от българския съд”.

Напомняме, че така вещият в бизнеса и „перфектен управленец”  тези дни получи още едно осъждане като кмет – едва първото от 21 дела за „незаконосъобразни” според Терзиев обществени поръчки на СО за транспортна и друга инфраструктура.

Освен тежките глоби за сметка на Общината, т.е. от джобовете на всеки от нас, които ще достигнат стойността на незаконния и супер некачествен ремонт на булеварди, за който кметът беше осъден, липсата на обществени поръчки означава, че поне година напред нищо ново и съществено няма да се прави в София.

Проблемът не е само имиджов, а той е и за общинските дружества като Софинвест – едно от онези, които се превърнаха в ябълката на раздора между кмета и СОС, които просто ще фалират, ако нямат работа. Нищо, че на Терзиев, който няма реална представа какво представлява общинската собственост и нейното управление, както вече многократно доказа, му се привиждат 3 милиарда лева в 6 от въпросните фирми. 


 Мария Пенчева


 


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 24.07.2024 08:42

    Контрера да си трайка и да не контрира, защото е много оцапан с разни решения за замени на общински имоти, а и не може да стъпи на малкия пръст на Терзиев по професионализъм!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Екшън 28 юли 22:00ч.

Леон 1994 г. ‧ Екшън/Криминале ‧ 1 ч 50 мин

Режисьор: Люк Бесон
В ролите: Жан Рено Леон Натали Портман Матилда Гари Олдман Норман Стансф

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

водолей