Край Бразилия откриха акули, натъпкани с кокаин
01/02

Свързани новини

28.07.2024 07:37

Интерактивна карта разкри нивата на кокаин в реките и океаните по света, край Бразилия откриха акули, натъпкани с кокаин

Видян 10317 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Разярените акули, надрусани с кокаин, може и да са чудесна идея за следващия летен блокбастър, но истината е много по-страшна.

Учените разкриха, че кокаинът е замърсил крайбрежните води на Бразилия до такава степен, че е започнал да уврежда зрението, ловните умения и продължителността на живота на местните акули.

Проблемът със замърсяването с кокаин обаче не се ограничава само до регионите, в които се изнасят наркотици, тъй като забраненото вещество може да достигне до водните пътища и чрез градската канализация.


Тази шокираща карта показва, че в Европа има едни от най-натоварените с кокаин водни пътища в света, като белгийският град Антверпен е начело на списъка. За да разберете какъв е вашият град, разгледайте тази интерактивна карта, за да разберете колко незаконни вещества замърсяват водите близо до вас.



Данните за интерактивната карта са събрани от Агенцията на Европейския съюз по наркотиците (EUDA) чрез вземане на проби от отпадъчните води в 108 града.Тъй като хората рядко са честни по отношение на количеството наркотици, които приемат, един от най-добрите начини за наблюдение на наркотичните навици е да се разгледат отпадните води на даден град.

Когато някой вземе наркотик като кокаин, организмът му не може да метаболизира напълно веществото, така че част от него напуска тялото му с урината и фекалиите. Вземайки проби от водата в пречиствателните съоръжения, учените могат да установят колко точно от даден наркотик приема населението на града.


 Източник: dailymail.co.uk


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Мицин отпадна още в сериите на коронната си дисциплина

Мицин отпадна още в сериите на коронната си дисциплина

Петър Мицин отпадна още в сериите на ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Екшън 28 юли 22:00ч.

Леон 1994 г. ‧ Екшън/Криминале ‧ 1 ч 50 мин

Режисьор: Люк Бесон
В ролите: Жан Рено Леон Натали Портман Матилда Гари Олдман Норман Стансф

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

риби