Свързани новини

11.09.2009 15:58

България влиза в Шенген, ако се пребори с корупцията

Видян 1771 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Чуждестранните издания споменават България днес най-вече по повод посещението на българския премиер в Брюксел. "София търси доверието на Брюксел", пише днес швейцарският всекидневник Нойе Цюрхер Цайтунг.


Според изданието Бойко Борисов сигнализирал решителност в борбата срещу корупцията. "Правителството му се стреми към въвеждане на еврото и се опитва да държи бюджета под контрол чрез икономии. Подкрепата за Борисов достигна междувременно зашеметяващи висоти в България", пише Нойе Цюрхер Цайтунг. А по повод на влошените икономически параметри в България заради глобалната криза швейцарското издание отбелязва, че за разлика от предишното правителство сегашното е решило да потърси подкрепата на МВФ. "Това начинание би трябвало да предизвика ръкопляскания сред икономическите кръгове в България", коментира Нойе Цюрхер Цайтунг. Австрийският вестник Ди Пресе публикува кратка информация под заглавие "България иска да влезе бързо в Шенгенската зона". В текста се казва, че страната иска да спечели от премахването на граничния контрол, ставайки пълноправен член на Шенген още през 2011 година. "Нидерландия обаче иска да обръже това с резултатите от битката срещу корупцията", отбелязва Ди Пресе и добавя, че за приемането на нови страни в Шенгенското споразумение се иска съгласието на всички страни от ЕС. Информацията е на БГНЕС.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

везни