18.10.2008 09:11

Самоуби се началникът на кабинета на Ахмед Доган

Видян 2085 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Става дума за самоубийство", каза главният секретар на МВР Павлин Димитров за намереният тази вечер труп в сграда на ул. Беловодски път в столичния квартал “Бояна”.


Димитров уточни, че огнестрелната рана е от личното и законно притежавано оръжие на Ахмед Емин, началник на политическия кабинет на лидера на ДПС Ахмед Доган. Главният комисар не пожела да коментира каква е сградата, където е намерен трупа на Ахмед Емин. Но потвърди, че тялото е намерено вътре в сградата. "Бях на местопроизшествието. Нямаме данни за мотивите", каза още Павлин Димитров и направи уговорката, че оттук-нататък информация ще се предоставя от водещия разследването прокурор.
“Не коментирам“, каза за БГНЕС по-рано тази вечер зам.-председателят на ДПС Касим Дал. Говорителят на МВР Дияна Янкулова не пожела да потвърди, че става дума за началника на кабинета на Доган, като подчерта: "Мога само да кажа, че лицето е с инициали А.Е.“. Според все още непотвърдена информация Ахмед Емин е имал днес след обед тежък разговор с Ахмед Доган в дома на лидера на Движението. В официалното съобщение на МВР за инцидента се посочва, че самоубийството е станало в сграда на ул. “Беловодски път” в кв. “Бояна”. В съобщението се посочва още, че „около 18 часа в столичната полиция е получено съобщение за намерено тяло на мъж в сграда на ул. “Беловодски път” в кв. “Бояна”. Установено е, че той е А. Е., на възраст около 45 години. На място веднага са изпратени екипи на СДМВР и Шесто РУ. Първоначалният оглед е установил, че причина за смъртта е огнестрелна рана. По данни до момента става дума за самоубийство. Тялото ще бъде предадено за аутопсия. Процесуално-следствените действия на мястото на инцидента продължават“.
БГНЕС припомня, че Ахмед Емин се свързваше със скандала, в който ДПС бе обвинено, че е финансирало предизборната кампания на партия „Атака“ с 1,6 млн. лв. В началото на 2007 г. Столичен вестник публикува документ със следното съдържание:“ Господин председател, във връзка с постигнатото споразумение с господин Волен Сидеров и решението на Централното оперативно бюро, аз изпълних поставената от вас задача, като дадох сумата от 1 млн. и 600 хил. лв. на господин Волен Сидеров за подпомагане на неговата предизборна кампания. Сумата бе предадена в присъствие на определените от вас представители на бюрото, на Камен Костадинов и Росен Владимиров. С уважение: Ахмед Eмин". Датата на документа е 27 април 2005 г. В началото на 2007 г. документът бе разпространен в пощенски кутии на медии и депутати като докладна записка от Ахмед Емин до Ахмед Доган. ДПС предостави текста на прокуратурата за становище, но до днес такова няма. Къщата на Ахмед Доган се намира на ул. "Беловодски път" 46 в квартал Бояна.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Словения

Най-дружелюбните страни в Европа

10. Хърватия. Резултат 91.78 Някога лятно ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

водолей