Шефът на ДПС Ахмед Доган не уважи погребението вече бившия шеф на кабинета му Ахмед Емин. Намереният мъртъв в кв. „Бояна“ в петък вечер Емин бе погребан вчера в родното му село Козица, където да се простят с него бяха дошли повечето му колеги от ДПС, както парламентаристи, така и представители на местната власт.

Свързани новини

19.10.2008 18:12

Погребаха Ахмед Емин без Доган

Видян 2260 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Опозицията заподозря връзка между рокадите в ДАНС и смъртта му


Шефът на ДПС Ахмед Доган не уважи погребението вече бившия шеф на кабинета му Ахмед Емин. Намереният мъртъв в кв. „Бояна“ в петък вечер Емин бе погребан вчера в родното му село Козица, където да се простят с него бяха дошли повечето му колеги от ДПС, както парламентаристи, така и представители на местната власт.
Освен Доган и министър Емел Етем също не бе забелязана на погребението на Емин, а от ведомството на извънредните ситуации не бяха открити за коментар дали шефката им се намира изобщо в страната.
В същото време депутатът от ДСБ Асен Агов обяви пред БНР, че има пряка връзка между уволнението на Иван Драшков от ДАНС и смъртта в сочените от опозицията за сараите на Доган в „Бояна“. Емин, според Асен Агов, бил отговорник за черните каси на ДПС. 
Ден по-рано лидерът на „Атака“ Волен Сидеров коментира, че намереният мъртъв Емин е бил много доверен човек на Сокола. „В същото време уволненият Драшков е бил политическият чадър на лидера на ДПС в ДАНС“, допълни председателят на „Атака“, към което се присъедини и бившият министър-председател Иван Костов. По думите на Сидеров, отстраняването на Драшков е направило уязвим Доган, а самият Емин е бил навътре със съмнителните връзки на шефа си и затова логично е последвало отстраняването му.
Припомняме, че преди време Сезгин Мюмюн, ръководител на защитен център „Справедливост“, заяви, че ДПС е дало 1,6 млн. лв. за предизборната кампания на „Атака“ и под тази финансова операция е стоял подписът на Ахмед Емин.
В същото време БГНЕС съобщи, че по заповед на Ахмед Доган никой нямало право да влиза в целия му имот на ул. "Беловодски път" с оръжие, затова и разследващите се чудели защо намереният вътре мъртъв Емин е бил допуснат с личния си пистолет. Според слуховете освен, че се е срещнал с министър Валери Цветанов, непосредствено преди смъртта си Емин е имал уговорка да се види и с Доган, но ДПС шефът не я спазил.
На погребението на Ахмед Емин роднините му отново казаха, че не вярват той да се е самоубил, което бе обявено като най-вероятната причина за смъртта му.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 07 юли 21:00ч.

Милост

Режисьор: Дестин Креттон
В ролите: Майкъл Б. Джордан Браян Стивънсън Джейми Фокс Уолтър Макмилиън Уолтър Макмилиан

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

близнаци

Всички ваши срещи ще бъдат оцветени от дълбоки, топли чувства

Всички ваши срещи ще бъдат оцветени от дълбоки, топли