21.10.2008 12:01

Емел Етем призова да не се "истеризира" смъртта на Ахмед Емин

Видян 2129 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ахмед Емин е човекът, който е контактувал с обръчите от фирми, с политическите лидери и властта от името на Доган. Това заяви вчера по Нова телевизия бившият организационен секретар на ДПС Осман Октай. Така той коментира самоубийството на Емин, началник на кабинета на лидера на ДПС Ахмед Доган.


“Тези, които преди години са били много приближени на Ахмед Доган, са били демонстративно убити”, каза още Октай. И обясни, че една от причините Доган да бъде толкова тайнствен, е неговата лабилност.


“Паниката и прикриването на подробности около смъртта на Емин навяват на мисълта, че не става въпрос за самоубийство”, смята Октай. Интерес от това биха имали тези, които са финансирали, и тези, които са били финансирани. Октай каза още, че от предсрочни избори печели БСП и президентът Георги Първанов, защото след тежката зима на редовния вот през лятото ГЕРБ щял да има абсолютно мнозинство, “Атака” щяла да бъде втора политическа сила и те заедно можели да образуват мнозинство.


“Управляващите правят всичко възможно информацията от разработката “Лиани” да не излезе наяве. В нея има конкретни данни за управлението на черната каса на ДПС”, заяви по същата телевизия депутатът от ДСБ и бивш шеф на контраразузнаването Атанас Атанасов. В “Лиани” било описано как са събирани парите в ДПС от обществените поръчки - от всяка една поръчка фирмата, която я получи, внасяла до 30% подкуп. В разработката се споменавали депутати и представители на ръководството на ДПС, допълни Атанасов.


“Смъртта на Емин е една лична трагедия”, каза вицепремиерката и зам.-шефка на ДПС Емел Етем. На въпрос как ще коментира собственото си отсъствие и това на Ахмед Доган от погребението на Емин, Емел Етем отговори: “Това е една доста неприятна ситуация. Нека да не дълбаем в раните на близките. Нека да оставим съответните компетентни органи да приключат своето разследване.” “Да не истеризираме”, призова Етем.


“Бивше ченге не може да наложи на настоящо ченге да поеме вината.” Така лидерът на Националното турско обединение Мендерес Кунгюн коментира самоубийството на Емин. Според Кунгюн имало ясни индикации, че покойният бил вербуван от службите. “Няма начин след тежък разговор с лидера, когато заговори усещането за лично достойнство и чест, да бъдеш допуснат да напуснеш резиденцията, тъй като не се знае къде ще отидеш”, е версията на Кунгюн./в-к Труд



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

риби