29.08.2010 18:05

Наемат 40 000 души за преброители

Видян 2702 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

40 000 души имат шанс за нова работа, ако бъдат включени като преброители и контрольори в новото преброяване на населението и жилищния фонд, информира Profit. Те трябва да бъдат ангажирани на граждански договор по време на преброяването и всеки от тях ще получи средно по 500 лева.


Средствата вече са осигурени и възлизат на 20 млн. лв., съобщиха от Националния статистически институт. Кампанията започва от месец март догодина. От 1 до 14 септември, ще бъде направено пробно преброяване на населението и жилищния фонд в страната.


Тази година от националната статистика отчитат повишен интерес към работата на преброителя.


Обикновено един преброител обхожда за десетина дни около 250 души. Плаща се на попълнена анкетна карта – 1,60 лв. на лице и 50 стотинки на сграда. Често обаче преброителите се сблъскват с проблеми като този трудно да установят колко точно хора живеят в едно жилище. Най-големите проблеми от това естество се създават в кварталите и махалите, които са пълни с цигани, твърдят експертите от НСИ.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

козирог