14.11.2008 13:09

НДСВ иска незабавна приватизация на столичното парно

Видян 2041 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Незабавно да се премине към процедура за приватизация на „Топлофикация–София”, след решението на Столичния общински съвет да прехвърли дела на общината в дружеството на държавата. За това настояха от НДСВ, които са обсъдили темата на заседание на вътрешнопартийния си съвет по икономически въпроси, съобщи Дарик.


Досегашният политически пинг-понг между Министерството на икономиката и енергетиката и Столичната община доведе до неяснота и несигурност за отоплението тази зима. Част от хората все още нямат топлоподаване, каза зам.-председателят на НДСВ Милен Велчев. По думите му „Топлофикация–София” потъва финансово и повлича след себе си и „Булгаргаз”, създавайки несигурност за финансовото му бъдеще. Затова жълтите били окуражени от решението на Столичния общински съвет от четвъртък да предостави всички свои акции на министерството.


Според Велчев ресорното ведомство трябва да се съгласи с това решение и незабавно да започне процедура по раздържавяване с търсене на стратегически инвеститор с доказан международен опит. Той бил чувал от уважавани международни институции като Международната финансова компания, че реалната стойност на подобно дружество е стотици милиони лева.


Личното мнение на Велчев е, че след приватизацията, в случай че държавата реализира значителен приход част от него трябва да бъде разпределен на общината. Според Петър Кънев от левицата чисто теоретично раздържавяването е добър вариант, но практиката в София показвала, че каквото се приватизира, след това хората плащат допълнително за него. За мен това е една общинска фирма, така Петър Кънев отговори на въпроса за личното му мнение дали дружеството трябва да бъде държавна собственост или да се приватизира.


Председателят на енергийната парламентарна комисия Рамадан Аталай от ДПС посочи, че за столичната „Топлофикация” е необходим сериозен собственик, който да предприеме действия за намаляване на цената на топлинната енергия.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Евелин Банев - Брендо

Прокуратурата иска задържане под стража на Брендо

Съдът поиска задържане под стража за ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

дева

Днес уважавайте свободата на околните

Днес уважавайте свободата на околните и не ги