Свързани новини

21.12.2012 11:06

Избраха Цацаров за главен прокурор

Видян 1654 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С 18 гласа "за" Сотир Цацаров бе избран за главен прокурор вчера. Трима от членовете на ВСС гласуваха против, а трима се въздържаха. Кандидатурата на Цацаров бе подложена на гласуване първа и след избора му бе прекратена. Той бе изслушан последен след конкурентите си Борислав Сарафов и Галина Тонева.


Цял ден в четвъртък продължиха изслушванията на кандидатите. Тримата претенденти представиха сходни концепции, но към тях имаше голям брой отправени въпроси от граждански организации и от членове на съвета.


Последен дойде редът на председателя на Пловдивския окръжен съд Сотир Цацаров. Неговите приоритети са оптимизирането на прокуратурата и решаването на проблема с незаетите щатове.


В изказването си пред ВСС Цацаров посочи, че е стряскащо по знаковите дела да се наблюдават оправдателни присъди, защото така се оставя впечатление, че по тях се повтарят едни и същи грешки, предаде Блиц. Той отрече твърдението, че откази на съпругата му, която е нотариус, били разглеждани от управлявания от него съд.


Първото, с което ще се заеме новият обвинител № 1 е да събере екип от действащи професионалисти. Той заяви, че ще събере в прокуратурата съмишленици.


Новият главен прокурор да ползва концепциите и на останалите кандидати, препоръча членът на ВСС Камен Ситнилски и нарече заседанието уникално.


Сотир Цацаров е роден в Пловдив през 1966 година. Завършил е английска гимназия и право в Софийския университет. През 1992 г. става съдия в Районен съд – Асеновград, а след четири години и негов шеф. През 1998 г. е избран за заместник-председател на Окръжния съд в Пловдив, наказателно отделение, а след година става и председател. Два пъти е бил на обучение по съдебна администрация в САЩ. Участвал е като експерт в мисии по проекти на Европейския съюз за реформа на съдебната система в Хърватия, Черна гора, Македония и Албания.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Раждаемост

Свещеник обвини Холивуд за ниската раждаемост

Западната развлекателна индустрия успя ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

дева

Не позволявайте страховете да Ви водят при вземане на решения

Не позволявайте страховете да Ви водят при вземане на