Свързани новини

15.07.2013 13:26

Продават дизайнерска дрога, маскирана като билков тамян

Видян 1814 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Дизайнерска дрога, маскирана като чай, залива магазините. Тя се продава под формата на соли за баня, билков тамян и весел чай, информира TV7. Подобен вид дрога била и сред причините за зачестилите напоследък инциденти в морските курорти.


Експертите предупреждават, че вече има смъртни случаи на опитвали новата дрога, като разтворена във вода или безалкохолно тя няма вкус и не се усеща. Според тях най-страшното е, че психоактивните субстанции се предлагат свободно в интернет, което затруднявало контрола върху тях.


По думите на Виктор Пасков от една от големите терапевтични общности, ако преди години се е употребявал основно хероин, сега зависимите се насочват към амфетамини и метаамфетамини.


Според Пасков хората пробягвали до хапчетата, тъй като били наясно от опасността на хероина, а с наркотичните вещества компенсирали заседналия начин на живот и липсата на общуване.


Станков обясни, че хапчетата са "вдигащи" наркотици, предизвикват еуфория и те държат буден. Така, ако зависимият не спи няколко дни, след това взима хероин, за да се "свали" и успокои. По думите му ефектът върху тялото, мозъка и финансите е убийствен.


Той обясни, че в един момент бил толкова зависим, че ипотекирал апартамента си и с парите си купил дрога, която му стигнала за 4-5 месеца.


По думите му първо се започва с трева, но без да се усетиш се минава към по-тежки наркотици. Така например преди време пушил "бонзай" - наркотично вещество с кратко, но силно действие, от рода на тревата, но минало химична обработка.


Пасков обясни, че лечението на наркозависими продължава около две години и половина и струва около 5000 лв. От друга страна парите стигат за наркотици за не повече от 2 месеца, допълни той.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Не можеш да си купиш любов... Но все пак трябва да платиш за нея

Не можеш да си купиш любов... Но все пак трябва да платиш за нея

Не можеш да си купиш любов... Но все пак ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 15 септември 21:00ч.

Най-добрата оферта 2013 г. ‧ Трилър/Романтика ‧ 2 ч 11 мин

Режисьор: Джузепе Торнаторе
В ролите: Джефри Ръш Върджил Олдман Силвия Хукс Клеър Доналд Съдърланд Billy Whistler

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

водолей