Свързани новини

09.09.2014 14:48

ОССЕ мобилизира 22 свои изборни експерти за наблюдение на вота у нас

Видян 1408 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Предсрочните парламентарни избори на 5 октомври ще бъдат внимателно наблюдавани и този път от Службата за демократични институции и човешки права към ОССЕ.


Чуждестранните експерти ще проследят не само самия изборен ден на 5 октомври, но и започналата вече предизборна кампания. Наблюдението е по желание на нашето Министерство на външните работи, а предстоящите избори са осми подред, които се осъществяват под зоркия поглед на ОССЕ.


Основните критерии, по които изборните експерти ще напишат оценка на изборите у нас, са прилагането на текстовете от новия Изборен кодекс, работата на Централната избирателна комисия, експерименталното машинно гласуване, упражняването на преференциален вот, духа на предизборната кампания, финансирането й, медийното отразяване на изборите, участието на представители на малцинствата у нас в тях и не на последно място сигналите за нередности и купуването на гласове.


Резултатът от това наблюдение ще е изготвянето на междинен доклад с оценка за изборите, който ще бъде представен на следващия ден след изборната нощ. Осем седмици след 5 октомври пък чуждестранните наблюдатели ще предоставят окончателния доклад от проверката, с включени в него препоръки.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес ще успеете да разобличите непочтеното отношение на някой ваш сътрудник

Днес ще успеете да разобличите непочтеното отношение