Свързани новини

14.04.2015 12:04

Фандъкова: Разтоварването на трафика е приоритет

Видян 1323 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

През последниете няколко години разработихме мерки за разтоварване на трафика, повишаване качеството на градския транспорт и намаляване на вредните емисии.  Това каза на Форум за мобилност на мрежата от европейски градове EUROCITIES кметът на Столична община Йорданка Фандъкова.


„Това е голямо предизвикателство за нашия град. Наскоро кметовете имахме среща в Париж. Проблемите са общи и трябва да търсим решенията заедно. Приоритет за мен е да направим всички инвестиции устойчиви. Пример е ограничаването на паркирането в центъра на града. София е типичен пример за голям европейски град”, посочи Фандъкова и изброи приложените мерки за подобряване на екологичните норми на града.


„За последните 4 години успяхме да построим 5 кръстовища на 2 нива. Тази година продължаваме работа", обясни Фандъкова. Тя поясни, че ще бъде започнато и строителството на голямото кръстовище на бул. "България" и бул. "Иван Гешов". "Успяхме да подновим 90% от тролейбусния парк. Предстои да купим още 110 нови автобуси и така до 2016 година половината автобуси ще бъдат нови. Стартираме и изграждането на системата за управление на трафика. Системата дава предимство на градския транспорт и линейките. Метрото е четвъртата ни мярка", допълни Фандъкова, цитирана от Фокус.


Тя уточни, че за най-кратко време то е донесло и най-големия положителен ефект. "Нито за месец не сме спрели развитието му. Имаме вече 35 км мрежа и над 350 000 пътници дневно", каза още Йорданка Фандъкова.



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

риби