01.06.2015 11:36

Забранителният списък на Москва - отговор на санкциите срещу Русия

Видян 968 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Недопускането на представители на някои европейски държави на руска територия е отговор "изключително“ на европейските санкции срещу Русия, заяви високопоставен източник от Министерството на външните работи на Русия, цитиран от агенция ТАСС.


Той отказа да коментира отделни лица в списъка, предоставен на европейците. Списъкът е поверителен и публикуването му тежи на съвестта на съответните страни, заяви руският служител.Европейските лидери и институции осъдиха остро "черния списък" на Русия, който забранява на европейски официални лица да влизат на руска територия в отговор на санкциите на Европейския съюз (ЕС). Общо 89 имена са включени в списъка, който Русия изпрати вчера на редица посолства. В него фигурират бивши правителствени ръководители, десетки депутати от Европейския парламента, бивши министри, високопоставени военни и служители на разузнаването, които критикуват политиката на Русия.Холандският премиер Марк Рюте заяви, че забраната не се основава на международното право. Говорител на британското външно министерство подчерта, че списъкът няма абсолютно никакво оправдание, а руските власти нямат никакво юридическо основание да го легитимират.Шведският външен министър Маргот Валстрьом посочи пред Би Би Си: Списъкът не допринася за повишаване на доверието към действията на Русия. Защото се добавя към приети от Москва закони, забраняващи неправителствени организации, което е много сериозен проблем.Белгийските власти поискаха от руснаците да преразгледат наложената забрана.Политици, чиито имена са включени в забранителния списък на Кремъл, заявиха, че се гордеят да са членове "на един съвсем достоен клуб", отбелязва Франс прес.


Сред лицата, на които е отказано да влизат в Русия, е и бившият български посланик в Москва Илиян Василев.От българското МВнР заявиха, че руската страна не е изложила никакви мотиви и правна аргументация за решението си.Редица европейски държави вече обявиха, че ще искат обяснения от Москва.




Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

скорпион

Денят ще бъде успешен

Денят ще бъде успешен, ако проявите креативност и се