15.06.2015 17:20

ВКС пожали Килърите

Видян 1377 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Върховният касационен съд отмени доживотните присъди на участниците в групата за мокри поръчки Килърите. Причината за това станаха нарушения в правото на защита на обвиняемите при последния процес по мегаделото. В такъв случай според върховните магистрати на лидерът на Килърите Петър Стоянов-Сумиста и съучастниците му - Васил Костов-Кеца, Георги Вълев и Янчо Попов-Туцим, се отменят доживотните присъди, дадени им от Варненския апелативен съд миналата година.


 


Така окончателно вчера ВКС даде 15 години затвор на Сумиста, 10 години на топло за Васил Костов-Кеца и минимум 8 години лишаване от свобода за Георги Вълев. С по-малка присъда се отърва Янчо Попов-Туцо, който е с влошено здравословно състояние, и получава 5 години в затвора.



Както е известно мегапроцесът Килърите стартира преди 4 години. Силовата банда бе обвинена в убийствата на адвоката Петър Лупов, бизнесмена Румен Рачев и Борислав Герогриев, както и припознати в редица палежи и взривове.



 През декември 2012 г. групата бе осъдена за първи път от Шуменския окръжен съд. Тогава лидерът й Сумиста, Георги Вълев и Васил Костов-Кеца получиха доживотен затвор без право на замяна, но на 27 февруари м.г. Варненският апелативен съд смекчи присъдите на доживотен затвор.



С вчерашното решение на ВКС, мегаделото Килърите се връща при варненските магистрати, за преразглеждане в частта с обвиненията в ликвидирането на Рачев и Лупов.



От ВКС обаче са съгласни с изводите на долните инстанции, че подсъдимите са участвали в престъпна група, която е вършила убийства, палежи, взривове и побои, занимавала се и с лихварсвто.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

риби

Налага се да спрете малко с мислите от егоистичен характер

Налага се да спрете малко с мислите от егоистичен