Свързани новини

24.06.2015 14:20

Домусчиев: Протестът на бизнеса няма да е символичен

Видян 1450 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Протестът на бизнеса ще го има, ще се намалят мощностите за час от 11 до 12 часа на 26 юни, това е инициатива на отделните предприятия. Протестът ще е с ленти, стикери, ще излязат хората пред предприятията.



Това каза председателят на КРИБ Кирил Домусчиев след среща на бизнеса и правителството за цената на тока, съобщи БГНЕС.



Домусчиев бе категоричен, че протестът на бизнеса няма да е символичен. "Протестът не е конкретно срещу правителството. Искаме да има стабилно правителство. Протестът е срещу това, което с случваше през тези 25 г. в енергетиката в България и срещу всичко, което продължава да се случва. И ще е протест срещу тези, които участват в злоупотреба и кражби, срещу тези, които имат влияние и върху вас, медиите", добави Домусчиев.



По думите му, протестът е срещу тези, "които се опитват по всякакъв начин да обезличат това, което ние работодателите казваме". Става дума за 4-те работодателски организации, които съставляват над 95% от българския бизнес. Ние създаваме работни места, даваме заплати, искаме да създаваме още работни места и да вдигаме заплатите. Направили сме много инвестиции и искаме България да бъде място за правене на бизнес. Без спиране на злоупотребите в енергетиката и без спиране на кражбите, това няма как да стане. Затова протестът ще е протест и основната идея е да се стигне до реформи, отбеляза председателят на КРИБ.



Той се надява, че общественият съвет ще намери в рамките на месец консенсус по всички проблеми и ще се направят законодателни реформи.



Надявам се и министър Петкова да има повече кураж да прави реформи и да не се притеснява. Увеличението на цените за бизнеса, значи по-висока стойност в предприятията, това значи съкращения, увеличение на цените за бита, за всички стоки и услуги, подчерта Домусчиев.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

телец

Днес разчистете стари документация и кореспонденция

Днес разчистете стари документация и кореспонденция.