Свързани новини

10.03.2017 12:37

Уикилийкс: 150 български IP адреса са шпионирани от ЦРУ

Видян 1927 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В списъка с IP адреси, следени от американското ЦРУ, които са качени на сайта на Уикилийкс има и 150 адреса от България, съобщи БНТ.


През седмицата Уикилийкс огласи хиляди секретни документи, в които подробно се описва как американското правителство може да следи комуникацията на различни видове електронни устройства, включително телефони и смарт-телевизори на обикновени потребители. В списъка от 360 страници има хиляди IP адреси от целия свят. Според Уикилийкс ЦРУ ги е използвало или е имало намерение да ги използва за следене и шпионаж, пише Труд.



Сред 150-те български адреси, са най-големите интернет-доставчици в България, телекомуникационни компании, банки, университети. Според Уикилийкс и експерти, най-вероятно IP адресите на тези институции и фирми са били „зомбирани“, т.е. използвани за следене на трети компютри и устройства.



Междувременно в САЩ федералните агенции започват криминално разследване заради публикуваната от Уикилийкс информация. Говорител на американския президент Доналд Тръмп заяви, че според държавния глава, системите на ЦРУ са остарели и трябва да бъдат модернизирани.



„Президентът е много обезпокоен от публикуването на секретни информации, което отслабва националната ни сигурност“, каза Шон Спайсър в отговор на въпроси за новите разкрития на Уикилийкс. Разкритията ще бъдат обсъждани на среща на президента с директора на ЦРУ Майк Помпейо по-късно днес, посочва "Асошиейтид прес".





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес имате нужда от помощ

Днес имате нужда от помощ. Бъдете толерантни към