Свързани новини

16.02.2009 10:37

Кадиев: "Орешарски знаеше за случващото се в Силистра и Бургас!"

Видян 1874 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Финансовият министър Пламен Орешарски е слабото звено в правителството преди изборите и затова трябва да си подаде оставката!" Това заяви в сутрешния блок на БНТ Георги Кадиев, бивш заместник-министър на финансите и настоящ съветник в Столичния общински съвет, цитиран от БГНЕС.


"Аз не мога да искам оставката му, но мога да анализирам, каза той. Имаме скандал в Националната агенция по приходите, имаме дискредитиран министър, един не толкова критичен евродоклад и подготвян вот на недоверие. Всичко това естествено ще пренасочи опозиционната атака към правителството от доклада към скандала, който пряко засяга финансовия министър и го превръща в слабото звено. Не мога да твърдя, че министър Орешарски е знаел за всичко, което се е случвало, но за това, което е ставало в Силистра и Бургас е знаел със сигурност", беше категоричен Кадиев. "Аз поисках сигналите на г-жа Цолчевска от Силистра да бъдат проверени от Инспектората на Министерство на финансите, но Орешарски отказа да подпише командировъчните и прехвърли случая към Инспектората на НАП, с което обезсмисли проверката. Така той потули този случай и аз предполагам, че е действал под натиск, каза гостът. В твърденията на лидера на Ред законност справедливост Яни Янев има много фантасмагории, като например за 1000 данъчни служители, замесени в схемите за източването на ДДС. В системата има 8000 души, които сега страдат заради некачествените си ръководители и не могат да си вършат работата както трябва. Цялата система е напълно парализирана, а хората са демотивирани заради лошия имидж. Важно е някой отговорен фактор да ги увери, че няма да има „лов на вещици" ", настоя Георги Кадиев. Той припомни, че е напуснал като заместник на министър Орешарски заради съгласие и принципни различия с него за начина, по който се работи. Самият Кадиев е имал кандидат за шеф на НАП, който многократно е превъзхождал лансираната от министъра Мургина. "Ако беше назначен друг на нейно място, нещата щяха да изглеждат по много по-различен начин, убедено заяви той. За мене Мария Мургина е безусловно виновна, особено за случая в Силистра", завърши Георги Кадиев.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 29 септември 21:00ч.

Странични ефекти 2013 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 1 ч 46 мин

Режисьор: Стивън Содърбърг
В ролите: Руни Мара Емили Тейлър Джуд Лоу Dr. Jonathan Banks Чанинг Тейтъм Мартин Тейлър

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв