Свързани новини

16.02.2018 09:57

Яки глоби, ако не пуснеш данъчните във фирмата, предлага Менда Стоянова

Видян 1708 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

10 000 лв. глоба за физически лица и 20 000 лв. за фирми за всеки ден, в който е извършвана манипулация на софтуер за отчитане на продажби.


Това предвиждат промени в Закона за ДДС, предложени от председателя на бюджетната комисия Менда Стоянова, съобщава 24 часа.


Още по-тежки да са наказанията за всеки, който не допуска данъчните за проверка до компютрите си - 20 до 30 хил. лв., ако не са търговци, и 50 до 60 хил. лв. за фирми.


Копия на цялата база данни, създавани чрез софтуера, да се съхранява 5 г. след изтичане на давностния срок за задължението, с което са свързани, предлага още Стоянова.


Освен регистрация на касовите апарати да има регистрационен режим и за софтуера, предвиждат промените. Много от тях позволявали вграждане на функции, след които в края на операциите не се подавала команда за отпечатване на фискален бон, или пък автоматично се изтривала част от операциите. Такъв режим ще има и за фискалните принтери, каквито работят в 43 000 обекта.


При данъчни проверки било установено, че от 30 до 70% стига укритият оборот в обекти, използващи софтуер за управление на продажбите. Други търговци обяснявали, че информацията се пази в т.нар. облак и търговецът няма достъп до нея. По данни на НАП 20 331 обекта използват подобен софтуер.


Законът ще задължи собствениците на електронни магазини да декларират в НАП кой извършва услугите у нас, пълния списък на услугите, вида на софтуера, доставчика на хостинга и местонахождението на базата данни.


Данъчните ще оповестяват списък на търговците, който ще е достъпен за потребителите. Предварителни разчети показват, че за замяна на нерегистриран софтуер с легален ще са нужни 120 лв. на работно място.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Харви Кайтел

И Харви Кайтел се завръща в Кан с LAWS OF MAN

Film Mode Entertainment и Lost Galleon Films са развълнувани ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

дева

Не позволявайте страховете да Ви водят при вземане на решения

Не позволявайте страховете да Ви водят при вземане на