Свързани новини

15.03.2009 14:00

10 000 полицаи протестират в София

Видян 2040 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С минута мълчание, венци и цветя, протестиращите служители на МВР коленичиха и почетоха паметта на Апостола Васил Левски и загиналите при изпълнение на задълженията си служители на МВР, предаде БГНЕС.


Голям отряд от около 50 униформени полицаи носят ковчег в знак на протест. Малко преди това те връчиха на представител от чешкото посолство бе връчена протестната декларация с исканията на полицейските служители. Над 10 000 служители продължават шествието по обявения маршрут по бул. "Васил Левски“, пл. „Народно събрание“ до Министерски съвет.


БГНЕС припомня, че към 12 часа между 8 и 10 хиляди служители на МВР се събраха на полицейския протест в парка "Заимов" до Чешкото посолство. Те избраха това място, защото Чехия в момента е председател на Европейския съюз. Иван Павлов представител на преговарящите с ръководството на МВР съобщи пред протестиращите, че не е коректно да бъдат приписвани политически искания на протеста на служителите на МВР, но ако това все пак се прави би следвало и проблемите им да бъдат поставени за обсъждане на политическо ниво. Синдикатът не е преговарял по никакъв начин с никакви представители на политиката у нас, нито опозиционни, нито управляващи, защото чакат да се появи достойния политик. Служителите напомнят исканията си за по-достойни условия на труд, като всички са категорични, че искат да отстранят корупцията от системата на МВР доколкото това е възможно.


КТ "Подкрепа" се обяви в подкрепа на протестиращите полицаи. Това стана ясно след реч на зам.-председателя на федерацията Димитър Манолов. Той обеща да предостави на протестиращите контактите и опита на федерацията. Това е четвъртият протест на служителите на МВР, като до сега техните протести бяха в градинката "Св.Седмочисленици" до сградата на МВР. В много от областните градове протестираха мълчаливо и колегите им извън столицата.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 07 юли 21:00ч.

Милост

Режисьор: Дестин Креттон
В ролите: Майкъл Б. Джордан Браян Стивънсън Джейми Фокс Уолтър Макмилиън Уолтър Макмилиан

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес се доверете на интуицията си

Днес се доверете на интуицията си и зарадвайте