11.12.2008 10:15

14 милиона отгоре за софийските улици

Видян 1624 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С 14 млн. лв. се увеличават средствата в проекто-бюджета на Столичната община за 2009 г. спрямо заложените в тазгодишния бюджет, научи 19`. Парите са предвидени за изграждането на нови улици, за основни и за текущи ремонти.


В перо „Капиталови разходи“ за нови булеварди са заложени 38 млн. За текущи ремонти пък се предвиждат 32 млн. лв., каза за вестника зам.-кметът по финансите Минко Герджиков.


Сравнението показва, че парите за нови артерии са с 18 млн. лв. повече от тази година. Не е така при текущите ремонти – за тях средствата са с 4 млн. лв. по-малко от парите за тази година – 36 млн. лв.


Както писахме в началото на септември 24-те столични района бяха изразходвали почти напълно парите от общинската хазна, отделени за запълване на дупки по столичните улици. Тогава Валери Велинов, началник „Текущ ремонт и поддържане“ към дирекция „Транспорт и транспортна инфраструктура“ към общината каза, че парите са пред свършване. Най-много от тях бяха отишли за кварталите „Младост“ и „Люлин“, където живеят и най-много хора.


Във връзка с информацията, че пари от продажбата на терен на „Трамкар“ ще бъдат дадени за увеличаване на заплатите на работещите в Столичния градски транспорт, финансист №1 на София каза, че като принципал общината дава съгласието си за извършване на такава сделка. Според думите му обаче парите ще отидат за купуването на нови трамваи и за покриване на дългове на дружеството, които били 5 млн. лв, а не за заплати на шофьори и ватмани.


Зам.-кметът нито потвърди, нито отрече информацията, че за транспорта за 2009 г. са предвидени 7 млн. лв.


Герджиков каза още, че на 17 декември стартира втория метродиаметър от Кемпински хотел Зографски до Централна гара. Проектът е на стойност 185 млн. евро. А от 2009 г. в рамките на две години по ИСПА трябва да бъдат усвоени 58 млн. лв. От тях догодина  - 30 млн. евро са за ВиК на Витошката яка и за пречиствателни станции.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

козирог

Денят не е много спокоен

Денят не е много спокоен като се има предвид, че трябва