140% е ръстът на представителните разходи във внесения от новия кмет Васил Терзиев бюджет на София.

Свързани новини

12.02.2024 12:50

140% скачат кметските представителни разходи на Терзиев: Ваня Григорова

Видян 1584 пъти | Коментари 1
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

140% е ръстът на представителните разходи във внесения от новия кмет Васил Терзиев бюджет на София. Което е подигравка, при положение, че реално няма предвидено в същия документ увеличение за заплатите на водачите в градския транспорт например - ще се чака въображаемо вдигане на приходите, без да се качва цената на билетите - химера. "И това го предлага човек, който уж дарява заплатата си, която първо щеше да му бъде 1 лв", коментира пред Бг он еър Ваня Григорова, която изнесе горните данни.



Напомняме, че Терзиев е коригирал в посока нагоре оставения от Йорданка Фандъкова проекто-бюджет и с повече пари за сметосъбиращите фирми, които НЕ чистят София. По време на изборите основната от тях е преминала под контрола на холдинга, където допреди кампанията собственият му чичо - офицер от политическата полиция на соца - Шесто управление на ДС, е бордовик и то именно в дъщерно дружество с характерно име на руски - Россгаз.



Напомняме, че в София и без увеличение парите, които фирмите взимат за единица мярка работа са двойни на онова, което прибират за същото в Пловдив. В интервю за 19 минути преди изборите Терзиев обеща, че ще промени това. Да, промени го - но вместо надолу, както е логично - нагоре. Както е известно, освен другото, площта, по която се мери услугата на сметоизвозващите фирми в милионния град е поне 20% по-голяма от реалната площ в София. Тоест - и сега те вземат много повече, отколкото им се полага.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Дипломант и старши вишис от ПУЦ Хард-Върт, колега на Тъпокир4о в триседмичните курсове в ПУЦ-а 12.02.2024 22:00

    След 09.09.1944 г. в България са управлявали грубо казано около 1000 'политици'. От тях само 5 са доказано чисти и неопетнени с обвинения за лично облагодетелствуване! САМО 5 от 1000! Няма да изброявам по имено 995-те компроментирани по един или друг начин "политици". по съображения да спестиме място. Но ще ви кажа кои са 5-те НЕКОМПРОМЕНТИРАНИ политици, които не са взели и една незакона стотинка от държавата. Това са на първо място Иван Башев- мин. на външните работи, Пеко Таков, д-р Жельо М.Желев, Ренета Инджова и Жан Виденов. Само за тези петима политици НЯМА дани да са били корумпирани! В проценти това прави 99,95% корумпирани ренегати и 0.05% ДОСТОЙНИ БЪЛГАРСКИ ПОЛИТИЦИ!!! Все пак не е толкова зле, честните можеше да са и 0%!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.