20.01.2009 17:58

40% от кюстендилци ще се возят без пари от лятото

Видян 1301 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В София умуват дали да открият безплатни линии


„40% от трафика на градския транспорт в Кюстендил ще бъде поет от автобусни линии, които ще са напълно безплатни за пътниците“, заяви за 19` кметът на града Петър Паунов. Той обяви, че това щяло да натовари общинския бюджет със 150 000 лв. на година, но пък си струвало, защото проблемът с движението и паркирането в центъра щял да остане в миналото.
В Столичната община също имало подобни идеи, които в момента се обсъждали и разработвали, но все още било рано да им се дава гласност, призна пред вестника Александър Цветков, зам.-кмет по транспорта в София. Той не се ангажира с точни цифри, защото приемането на общинския бюджет предстояло, а подобна стъпка изисквала много точни икономически разчети. Така двумилионната столица ще продължава да се задъхва от убийствения трафик, докато в 52-хилядния Кюстендил вече вземат необходимите мерки.
Въпреки че за столичани безплатното придвижване е все още мираж, то е факт за служителите в общинската администрация. От началото на лятото миналата година те и техните съпруги или съпрузи получават карти за градския транспорт, заплатени от общинския бюджет. Това означава, че от въпросната придобивка в момента се възползват над 9000 души.


 


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

риби