Свързани новини

08.02.2012 13:38

5 милиона лв. или Панчарево ни залива

Видян 2262 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След като язовир Иваново заля село Бисер и отне 9 човешки живота, проблемът за стопанисването на водоемите и причините за бедствията започнаха да вълнуват цялата страна. Но както всички специалисти са единодушни, проблемът не е в природата , а в хората. В интервю пред вестник Телеграф, заместник-шефът на Асоциацията по мелиорациите Георги Георгиев заяви, че при всеки сериозен дъжд ще има проблем. Той разкри ужасяващи факти за язовир Панчарево и опасността за столицата. Стана ясно, че основният изпусквател на водоема е повреден и не може да се задейства. За да бъде оправен този проблем трябва да бъдат отпуснати 5 млн. лв., които обаче в момента не са в наличност.
Именно такъв дефект е имал язовир Иваново преди да залее селото. От друга страна почистването на корита на реките, които се вливат в Панчарево също създава сериозни трудности. Именно това са двете причини, които доведоха до потопа в Бисер.
„Щом голям язовир като Панчарево има проблеми, може да си представите какво е положението с хилядите други безстопанствени водни обекти“, твърди Георгиев.
Зам.-шефът на Асоциацията по мелиорациите заяви, че водната инфраструктура у нас е изоставена от 20 години и такива неща непрекъснато ще се случват, докато е в такова състояние. Над 2000 язовири и каскади в България са безпризорни. Тяхната собственост се меняла с годините и в крайна сметка е била прехвърлена на съответните общини.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

близнаци