13.02.2009 16:21

50 загинали при самолетния инцидент в САЩ

Видян 1421 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

50 души са загинали при самолетния инцидент в щата Ню Йорк - един на земята и 49 пътници, съобщи наемателят на самолета Pinnacle Air.


"По първоначални информации в самолета пътували 44 души и 4 членове на екипажа. Освен това имало един член на екипажа на Colgan Airlines, който не бил на работа, като по този начин броят на загиналите стана 49 души",съобщи компанията. Моделът турбовитлови самолети Dash 8-400 е имал редица инциденти. Както всеки витлов самолет, той харчи много по-малко гориво от реактивните самолети и е предпочитан от авиокомпаниите, особено за полети на къси разстояния, тъй като са по-икономични. Този модел самолети са имали редица инциденти през последната година и половина. На 9 септември 2007 г. самолет Dash 8-400 на Компанията Scandinavian Airlines Systems (SAS) катастрофира при приземяването си в Алборг (Северна Дания) със 73 пътници на борда. Петима пътници бяха леко ранени. След два дни самолет от същия вид на SAS отново се приземи извънредно във Вилнюс. 52-та пътници се отърваха без наранявания. На 10 октомври същата година самолет Dash 8-400 на SAS, пътумващ за Гданск (Полша) трябваше да се върне в Копенхаген с 44 пътници на борда. На 26 февруари 2008 г. Dash 8-Q400 на австрийската компания AUA със 71 пътници на борда се приземи извънредно във Виена. Информацията е на БГНЕС.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 07 юли 21:00ч.

Милост

Режисьор: Дестин Креттон
В ролите: Майкъл Б. Джордан Браян Стивънсън Джейми Фокс Уолтър Макмилиън Уолтър Макмилиан

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.